67 seconden

Coverafbeelding van: 67 seconden

Trefwoord(en)
wraak
dood

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

67 seconden. Dat is de tijd die Will nodig heeft om met de lift van de zevende verdieping naar beneden te gaan. 67 seconden waarin hij nadenkt waarom hij wraak wil nemen omdat zijn broer Shawn neergeschoten is. 67 seconden waarin verschillende personen mee in de lift stappen en hun visie geven op het leven en wat er gebeurd is. Maar wie zijn die personen? Oude bekenden, dat wel, maar kunnen ze hem wel raad geven? 67 lange seconden…

Dit is een aangrijpend verhaal, erg intrigerend ook. Want Will wil wraak. Hij is absoluut zeker van wat hij moet doen. En dan vertrekt hij, in de lift. Terwijl de lift daalt, stappen allerlei oude bekenden in. Ze vertellen zaken die Will nog niet wist, ze proberen hem meer inzicht te geven in de situatie, in de hoop hem zo te steunen in zijn keuze.
De setting is hedendaags en realistisch. Straatbendes, wraak nemen, onschuldige slachtoffers: het zit allemaal in dit boek.
De auteur gebruikt een heel aparte stijl om dit verhaal te vertellen. Korte, krachtige teksten, het lijkt haast poëzie. Losse woorden en kernachtige zinnen in een steeds veranderende lay-out. Een uitdaging voor de lezer, om zo mee te gaan in het flitsende van de gedachten van Will. Zeer knap!
Een indrukwekkende roman over 67 seconden die beslissen over leven en dood.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jason Reynolds

Uitgeverij
Blossom Books   


Jaartal
2018

ISBN
9789463491273

Aantal pagina's
306

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Long way down

Vertaler(s)
Maria Postema