50 dingen die je moet weten: Het Milieu

Coverafbeelding van: 50 dingen die je moet weten: Het Milieu

Trefwoord(en)
milieu
milieubescherming
milieuvervuiling

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Het milieu, het houdt ons allemaal bezig, of dat zou het toch moeten. Een actueler onderwerp voor een informatief boek bestaat er momenteel niet.
Vijftig dingen die je moet weten: het milieu is het tiende boek in de non-fictie reeks voor kinderen. In zes hoofdstukken worden verschillende kanten van het milieu belicht. Zo wordt er stilgestaan bij de invloed van de mens op het milieu, natuurbescherming en vervuiling. Ook aan de huidige klimaatcrisis wordt voldoende tijd besteed. Gelukkig wordt er in het eerste hoofdstuk dieper ingegaan op wat het milieu nu juist is. De abstracte term die iedereen te pas en te onpas rondstrooit, wordt hier verduidelijkt. Jou zullen ze niet meer kunnen betrappen op wazige definities.
Elke dubbele pagina vertelt over een ander onderwerp en doet dat met korte, duidelijke teksten en veel foto’s. De hoeveelheid tekst kan op het eerste zicht afschrikken, maar geef het boek even een kans en je zal versteld staan van wat het je allemaal kan leren. Vijftig dingen die je moet weten: het milieu oogt misschien niet erg aantrekkelijk maar de duidelijke informatie en de actualiteit van het onderwerp maken het toch de moeite waard. Een aanwinst voor elke klas.

Mathilde Lemm - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jen Green

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2019

ISBN
9789043531023

Aantal pagina's
80

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
50 things you should know about... the environment

Vertaler(s)
Martin Strengholt