2 soorten mensen

Coverafbeelding van: 2 soorten mensen

Trefwoord(en)
kiezen
dagelijks leven
spelen

Genre
hobby

Vanaf
15 jaar

‘Kies en bepaal hoe goed je bij elkaar past’, dat is de ondertitel van dit kleine boekje en die vertelt meteen klaar en duidelijk waar het geheel op slaat.
Behalve een intro (inleiding van de auteur en hoe het werkt) en achteraan een beschrijving van de verschillende types mensen, bestaat dit boek volledig uit licht geabstraheerde illustraties die zich situeren tussen logo’s en realistische prenten. Telkens in één duidelijke basiskleur. Wat het geheel iets kunstzinnigs geeft.
Bedoeling is dat je met een partner of spelkameraad heel het boek doorbladert en telkens kiest wat jij zou doen: je bed opmaken of niet, taart eten met een vork of met een lepel, een gesloten trui of een met een rits, netjes gesorteerde mapjes in je computer of alles door elkaar, de trap of de roltrap, een boek of een e-reader, de mayonaise over de frieten of ernaast, een ijsje in een potje of in een koekje, oortjes of een koptelefoon, ezelsoren of een bladwijzer, … … …
Na 85 dilemma’s tel je je punten bij elkaar en weet je of jullie aartsvijanden zijn, kennissen, kameraden, onverwachte bondgenoten, ondernemende maatjes, twee handen op een buik of soulmates.
Dit is dus zo’n soort boekje zoals je vele tests vindt in magazines of op internet. Leuk en gezellig om te ondergaan, maar geen diepe psychologie. Terwijl de makers dat steeds beloven.
Als prettig tijdverdrijf zal dit boekje zeker scoren! En wie weet volgt er daarna een diepgaander gesprek over de beide karakters of de vriendschap…

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
João Rocha   

Illustrator
João Rocha   

Uitgeverij
Het Spectrum   


Jaartal
2017

ISBN
9789000359226

Aantal pagina's
176

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
2 kinds of people: A Visual Compatibility Quiz

Vertaler(s)
Ria de Koning