12 uur met Oscar

Coverafbeelding van: 12 uur met Oscar

Trefwoord(en)
school
dagindeling
fantasie
winkelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Oscar gaat maandag voor het eerst naar school. Daarom zal hij vandaag met zijn moeder in de grote stad een nieuwe boekentas gaan kopen. Kat gaat met hen mee. En onderweg beleven zij tal van ‘avonturen’. Een hele wereld openbaart zich aan hem, hij vult die aan met zijn eindeloze fantasie.

Dit prentenboek vertelt het ganse verhaal helder en chronologisch zonder woorden. Je ziet Oscar in vele prenten die herkenbaar zijn als dagelijkse handelingen: slapen, opstaan, kleren kiezen, ontbijten, tanden poetsen, zich aankleden, de bus nemen, het winkelcentrum bezoeken, … De dag netjes in vele taferelen.
BOYCOTT is een uitgeverij die zich specialiseert in bijzonder geïllustreerde kinderboeken van hedendaagse illustratoren met een slim concept en publiceert zonder besparingen op het drukwerk. Zo willen zij de kinderboekenmarkt aanvullen met mooie en verzorgde prentenboeken die blijvende herinneringen creëren voor iedereen met oog voor originaliteit en schoonheid, jong én oud. En daar slagen zij met gemak in.
Zo valt dit boek op door zijn originaliteit. Geen voor de hand liggende vormgeving als dertien in een dozijn, maar frisse en kleurrijke prenten die je aandacht vasthouden. Het ruitjespapier als achtergrond ondersteunt de drukte van de dag en oogt erg grafisch en hedendaags. De prenten worden afgewisseld met spelen en opdrachten, wat het geheel speels en actief maakt. Zo is dit niet alleen een kijkboek, maar ook een werkboek. Goed voor uren speel- en kijkplezier!

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Eva Macekova

Illustrator
Eva Macekova

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2012

ISBN
9789492986009

Aantal pagina's
46

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Tsjechisch

Originele titel
12 hodin s Oskarem