101 billen!

Coverafbeelding van: 101 billen!

Trefwoord(en)
vergelijken
dieren
lichaam

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Er bestaan grote en kleine billen, snelle en slome, humeurige en fleurige en zelfs prikkelende en tikkelende. Er zijn billen op een tractor en op de grond, billen die draaien en zwaaien. Sommige laten een glitterscheet, andere zijn in een gekke bui. Er zijn chillende billen, heel erg luie, heel erg grote, kwetterende en tetterende. Is het duidelijk? Er bestaan gigantisch veel soorten billen, dus is het hoog tijd voor een schud-je-billen-festijn.

In dit boek staan 101 billen van dieren en fantasiewezens. Het hele boek is dan ook een vrolijke ontdekkingstocht naar hoe de billen van al die wezens er uit zien. Bij een schaap of een hond kan je je wel iets voorstellen, een egel en een schildpad zijn al iets moeilijker maar bij een yeti, dinosaurus of monster mag je je fantasie volop aan het werk zetten.
De illustraties zijn kleurrijk, expressief en erg grappig. Op een achtergrond van felle kleuren worden de vele soorten billen tentoongesteld. Daarbij zorgt de deels rijmende tekst voor heel wat hilariteit. De ene keer krijg je twee tegengestelde billen op 1 pagina, de andere keer zijn de genoemde billen bladvullend. Naast de billen die in de schijnwerper staan, kom je ook nog heel wat randfiguurtjes tegen, die hun eigen verhaal vertellen. Zo speelt de schildpad met de slome billen taxi en staan er enkele dieren geduldig op hem te wachten. En het stinkdier met de pruttelende billen verrast een gitaarspelende kikker.
Na het bekijken van al die billen krijg je op de laatste bladzijde een overzicht van alle dieren en wezens, die je zou moeten kunnen terugvinden in het boek, alle 101. Een leuke zoekopdracht om het boek meerdere malen opnieuw door te nemen.
Een vrolijk en speels kijkboek boordevol billen.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sam Harper

Illustrator
Chris Jevons

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048318964

Aantal pagina's
31

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
101 Bums

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal