· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Verraad

 Reeks:

 politienietbetreden

 Auteur:

 Abigail Haas

 Aantal blz.

 382

 Illustrator:

 (omslag) Wil Immink Design / Thinkstock

 ISBN:

 9789026136016

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Engels: Sandra van de Ven

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 Dangerous Girls

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 thriller, vrienden, moord, vakantie

 Prijs: €

 14,99

 

 

Anna en Elise zijn hartsvriendinnen en onafscheidelijk. Nu is de knappe Tate ook nog het vriendje van Anna geworden. Haar geluk kan niet op wanneer ze met haar vriendenclub op reis gaat naar Aruba. Maar de reis eindigt in een nachtmerrie als Elise vermoord wordt teruggevonden in het vakantiehuisje. Al snel wordt Anna opgepakt en aangewezen als hoofdverdachte. Hoe kan ze haar onschuld bewijzen?

Een knap opgebouwd en strak gedirigeerd verhaal dat de lezer constant op het verkeerde been zet. Wat in eerste instantie als gewone gebeurtenissen wordt beschreven tussen de vrienden onderling, worden plots bewijzen tegen Anna en zelfs de getuigenissen van haar vrienden keren zich tegen haar. Tot op het laatste moment blijft de lezer in het ongewisse over de ware toedracht van de zaak.
Het verhaal is als een puzzel opgebouwd met flash-backs, flash-forwards en actuele gebeurtenissen. Zo wordt stukje bij beetje duidelijk hoe de vork in de steel steekt.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Anna, in de ik-vorm. Daardoor krijgt de lezer ook enkel het beeld over de gebeurtenissen en haar vrienden zoals Anna ze ervaart of ziet.
Knap opgebouwde thriller met een verrassend slot die de lezer tot het einde weet te boeien. Spannende ontspannende lectuur.


Pol Van Damme
augustus 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 oktober, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014