· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het dikke boerderijboek

 Reeks:

 Wondere wereld

 Auteur:

 Mack

 Aantal blz.

 75

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044821758

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 boerderij, werktuigen, dieren, natuur

 Prijs: €

 19,95

 

 

Het boek is opgedeeld in vier grote onderwerpen: de werkers, lekkers, de dieren en de kleintjes van de boerderij. De werkers zijn niet alleen de mensen, maar ook de hond, het paard, de haan, de ganzen en de machines. Bij het lekkers vindt men naast groenten en fruit ook graan, kaas en zelfs honing. De dieren van de boerderij worden beschreven, terwijl de jongen ervan achteraan bijkomen als vierde deel.
Elk onderwerp wordt verduidelijkt op een dubbele pagina aan de hand van twee grote foto’s met een begeleidende tekst en eenvoudige tekeningen. Op elke dubbele pagina staat ook telkens een kort vraagje waarbij de jonge kijker de bijhorende tekening aandachtig moet bekijken.

Dit is duidelijk een voorleesboek waarbij een leesvaardig persoon de teksten voorleest en de kleuter door te luisteren en te kijken een beeld krijgt van de werking van een boerderij. Om de aandacht erbij te houden staat er telkens een kleine opdracht die de kleuter moet beantwoorden.
Het boek geeft wel een vrij klassiek beeld van de boer en het werk op de boerderij. De mooie, grote foto’s en de eenvoudige teksten maken de informatie duidelijk voor de jonge kijker/luisteraar. Vooral de foto’s van de dieren en hun jongen zullen de kinderen zeker kunnen aanspreken.
Mooi verzorgd boek dat kinderen die het boerderijleven niet kennen een kijk geeft op de plek waar hun voedsel en melk vandaan komen.


Pol Van Damme
juli 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:21 september, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014