· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Spe(e)ltijd!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Chirojeugd Vlaanderen

 Aantal blz.

 179

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789462341678

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 spelen, activiteiten

 Prijs: €

 29,95

 

 

Dit boek werd samengesteld door Chirojeugd Vlaanderen. Het staat boordevol spelactiviteiten maar begint met een stukje theorie. Spelen laat kinderen immers ontdekken wie ze zijn, wat ze goed kunnen, wat ze graag doen en hoe ze functioneren in groep. Daarbij is het ook belangrijk om te leren omgaan met winnen en verliezen. Bij het bepalen welke spelen je wil gebruiken moet je rekening houden met verschillende factoren: de leeftijd van de doelgroep, hun aantal, het materiaal dat je nodig hebt en het terrein waar je wil spelen. Uiteraard is het nodig dat je de spelregels duidelijk kan uitleggen. Je moet dus spelen zoeken op maat van je groep en van elke speler. Vooral als het spelers met een beperking zijn.
Het tweede deel van dit boek staat vol spelen, opgedeeld als volgt: ploegvormende spelen, verdeelspelen, buitenspelen, tussendoortjes, binnen spelen, massaspelen en grote spelen. Bij elk spel wordt duidelijk aangegeven voor welke leeftijd het bedoeld is, het aantal spelers, welk terrein je nodig hebt, hoe lang het duurt en welk materiaal je nodig hebt. Dan volgt in een vlotte, duidelijke tekst het spelverloop. Soms worden ook variaties of aanpassingen vermeld.
Al deze spelen worden geïllustreerd met actiefoto’s van chirojongeren. Zo werd dit boek een handig instrument voor chiroleiding, maar ook alle anderen die spelen zoeken voor groepen kunnen hier inspiratie opdoen.
Een degelijk en zeer bruikbaar handboek om overal en altijd te kunnen spelen.


Mik Ghys
juni 2014 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014