· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Flashmob

 Reeks:

 Alien & Sander

 Auteur:

 Guy Didelez

 Aantal blz.

 143

 Illustrator:

 Jan Bosschaert

 ISBN:

 9789462342026

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 flashmob, verliefdheid, Brugge

 Prijs: €

 13,50

 

 

Met enkele vakantiedagen in het vooruitzicht wil Sander zoveel mogelijk bij zijn Alien zijn. Dat dreigt echter in het water te vallen want zijn ouders willen naar een huisje aan zee. Gelukkig voor Sander blijkt Alien ook naar de zee te trekken. Zij neemt Sander op sleeptouw naar een flashmob in de Brugse binnenstad. Daar botsen ze echter op een oude bekende, al herkent Sander hem niet meteen. Als het hem eindelijk te binnenschiet, is het onheil al geschied. Wat nu?

De verhalen van Sander en Alien blijven voortborduren op telkens dezelfde thema’s: de verliefdheid van Sander en het feit dat ze telkens in de problemen komen door één of andere onverlaat met weinig goeds in de zin. Deze keer speelt het verhaal zich voornamelijk in Brugge af.
De lezer mag zich niet teveel vragen stellen over de gebeurtenissen en wat Sander en Alien allemaal uitspoken, want ze zijn weinig geloofwaardig en kunnen niet echt als voorbeeld worden genomen.
De overdreven, kleffe verliefdheid van Sander begint op den duur wel op de zenuwen te werken. Vreemd dat een doortastend meisje als Alien daar nog steeds niet genoeg van krijgt.
Ook de zogenaamde flashmob zelf komt erg bizar over en voedt enkel de verliefdheid van Sander. De gebeurtenissen met de oude bekende hebben hier totaal niets mee te maken. De auteur heeft deze actie enkel gebruikt om zijn verhaal vaart te geven en te combineren met de roze verliefdheidswolkjes van Sander.
Een verhaaltje dat heel erg licht verteerbaar is en als tussendoortje snel weg gekauwd wordt.


Pol Van Damme
juni 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014