· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het dodenspel

 Reeks:

 Team Mortis

 Auteur:

 Bjorn Van den Eynde

 Aantal blz.

 315

 Illustrator:

 (omslag) Dries Bastiaensen

 ISBN:

 9789059240544

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 thriller, dreiging, avontuur

 Prijs: €

 14,95

 

 

Na de dood van twee leden van een Mortis Team in Hongarije wordt Erika uitgedaagd om ‘het Dodenspel’ te spelen. Zij heeft geen keuze en samen met Andreas moet ze opdrachten tot een goed einde brengen, anders vallen er vele onschuldige slachtoffers. Het wordt een race tegen de tijd.

Dit derde deel van de ‘Team Mortis’-reeks lijkt op een doorslag van de ‘Die Hard III’-film of ‘Speed’ waarin de ‘deelnemers’ het moeten opnemen tegen één of andere psychopaat die allerlei valstrikken heeft uitgezet. Als die niet tijdig worden gevonden en ontmanteld, ontploft de boel en vallen er heel wat doden.
Erika en Andreas doorkruisen grote delen van Europa met verschillende voertuigen en die brengen hen langs een aantal plekken waarmee de bedenker van dit ‘dodenspel’ een bepaalde band heeft. Tussendoor staat de relatie met haar vriendje ook onder hoogspanning, wat het tijdig onschadelijk maken van de hinderlagen niet makkelijker maakt.
Het verhaal leest heel erg vlot, de acties volgen elkaar in hoog tempo op, zo snel dat zelfs de twee andere leden van het Mortis Team en de leider van de hele operatie hen niet of nauwelijks kunnen bijhouden.
De lezer mag echter niet te kritisch zijn, want er zijn een aantal elementen die niet kloppen of toch weinig geloofwaardig overkomen. Het hele traject is nauwkeurig uitgestippeld door de bedenker, maar toch is hij verbaasd als Erika en Andreas de eerste valstrik kunnen onschadelijk maken. Terwijl het echt wel zijn bedoeling is Erika uiteindelijk in handen te krijgen. Toch een ietwat vreemde wending. Maar niet getreurd, de lezer krijgt een spannend verhaal voorgeschoteld dat in sneltreinvaart voort dendert.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier. En eindigend – net als de vorige delen – met een zogenaamde ‘cliffhanger’ en …‘wordt vervolgd’.


Pol Van Damme
mei 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014