· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De vloek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Wendy Stroobant

 Aantal blz.

 211

 Illustrator:

 (omslag) Corbis

 ISBN:

 9789059085350

 Uitgever:

 Davidsfonds

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 mysterie, griezelen, school, geschiedenis

 Prijs: €

 17,50

 

 

Als er een nieuwe leerkracht geschiedenis de klas van Jelle binnenstapt, verandert het gewone leventje van de leerlingen helemaal. Mevrouw Goedhart ziet er niet alleen vreemd uit maar als ze haar verhaal vertelt lijkt iedereen daar mee aanwezig te zijn. Er gebeuren nog meer vreemde dingen, leerlingen verdwijnen en ouders gaan zich vreemd gedragen. En het lijkt of mevrouw Goedhart elke les jonger wordt. Wat is er aan de hand?

Geen historisch verhaal – iets wat de lezers van deze auteur gewend zijn – al is de link naar het verleden heel erg aanwezig. En dit telkens in een andere tijd en omgeving.
De personages van de leerlingen en volwassenen worden realistisch beschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Het verhaal leest vlot en gemakkelijk. Hoe verder de lezer echter in het verhaal komt, hoe meer hij/zij de wenkbrauwen fronst over enkele onverklaarbare elementen die echt wel belangrijk zijn en het verhaal doen staan of vallen. En de uiteindelijke climax, de finale actie, komt niet helemaal geloofwaardig over.
Wat overblijft is een vlot leesbaar verhaal met heel wat actie, maar dat de diepgang mist van de eerdere verhalen van deze auteur.
Een tussendoortje om ontspannen te lezen zonder te veel na te denken.


Pol Van Damme
mei 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014