· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Streep

 Reeks:

 

 Auteur:

 Natascha Stenvert

 Aantal blz.

 46

 Illustrator:

 Natascha Stenvert

 ISBN:

 9789044343557

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren, onrust

 Prijs: €

 12,95

 

 

Als er vroeg in de lente een streep op de stam van de boom wordt geschilderd waarin een koppel vogels hun nest hebben en een stel eekhoorns wonen, worden zij erg ongerust omdat ze niet weten wat er aan de hand is. Naargelang het jaar vordert, verandert de activiteit in en om de boom, alsook in het dal en de helling aan de overkant. De dieren doen vergeefse pogingen om de onbekende streep te doen verdwijnen. Pas op het einde van het boek ontdekt de kijker/lezer wat de streep betekent.

Dit is een tekstloos prentenboek en dus voor ieder kind ‘leesbaar’. Er valt heel wat te ontdekken op elke tekening en doorheen de verschillende tekeningen evolueren ook de seizoenen mee. Op de laatste pagina worden enkele te zoeken elementen naar voren gebracht.
Helaas zijn de te ontdekken elementen soms zo klein dat ze ‘verdwijnen’ in het geheel van de tekening. Anderzijds zijn er elementen die niet erg waarschijnlijk zijn en dus wat vreemd overkomen tegenover de rest van de elementen.
Er worden verschillende technieken gebruikt om de illustraties tot een geheel te maken. Ze zijn heel kleurrijk en de dieren worden erg speels getekend.
Er is zelfs een klein informatief kantje aan het verhaal.
Een boekje waarin lang gekeken, vergeleken en gezocht kan worden.


Pol Van Damme
april 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 mei, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014