· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Farao Code

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bies van Ede

 Aantal blz.

 157

 Illustrator:

 (omslag) Sproud

 ISBN:

 9789025112462

 Uitgever:

 Uitgeverij Holland

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 avontuur, mysterie, magie

 Prijs: €

 12,50

 

 

De N-verhalen zijn razend spannend en erg populair. De schrijver lijkt enorm veel te weten over de farao’s en hun geheimen. De schrijver zelf blijft echter onzichtbaar; enkel zijn naam is bekend: Onno Keesjager. De O.K.-fanclub bestaat uit drie leden: Henk, Stije en Camila. Nu er een wedstrijd wordt uitgeschreven waarbij de winnaar een ontmoeting wint met de auteur wil de O.K.-club zeker winnen. Stije merkt echter enkele vreemde dingen op en bij de bekendmaking van de winnaars loopt het helemaal fout.

De auteur, bekend van de vermaarde Griezelgenootschap, voert de lezer in dit mysterieuze verhaal mee naar de lang vervlogen tijden van de farao’s. Daarvoor heeft de geheimzinnige auteur van de N-verhalen fanatieke volgelingen nodig, zoals de leden van de O.K.-club.
Het verhaal lijkt een variatie op het verhaal ‘Spookschrijvers’ van Henk Hardeman. Doorheen tips in het verhaal kan de aandachtige lezer al snel ontdekken hoe de vork in de steel zit.
Buiten de drie hoofdpersonages en de ouders van Henk en Stije, lijken er weinig mensen in het verhaal te wonen die ook in de ban van de N-verhalen zijn. De auteur maakt ook knipoogjes naar andere auteurs uit zijn omgeving door hen als personage te laten meespelen.
Het verhaal leest vlot, maar is weinig griezelig of spannend en het is enkel de vraag naar de ontknoping die de lezer bij het verhaal houdt. Die ontknoping is een spektakel dat helaas weinig geloofwaardig overkomt.
Goed voor een tijdje ontspannen leesplezier, maar ook niet meer dan dat.


Pol Van Damme
maart 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 april, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014