· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Van zilver zal de ketel zijn

 Reeks:

 De bende van Teiresias,
 deel 1

 Auteur:

 Mark Tijsmans

 Aantal blz.

 241

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789022329207

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 ridders, zoektocht, avontuur, humor

 Prijs: €

 14,95

 

 

In Teiresië wonen mensen, kabouters en elfen in vrede samen. Dat werd mogelijk gemaakt door de oude koning Teiresias. Het zou voor het land dan ook het beste zijn als die vrede bleef, en de koning onsterfelijk zou worden. Dat zou mogelijk moeten zijn, want in een oud toverboek staat het recept van een onsterfelijkheidsdrank. De geheimzinnige Bende van Teiresias neemt het op zich om te proberen de ingrediënten te vinden voor deze toverdrank. De bekende populaire ridder Andreas krijgt de opdracht om het eerste ingrediënt te halen: kabouterzilver. Zijn levendige schildknaap Floris moet mee en zet geregeld de boel op stelten, of laat alles in het honderd lopen. Maar dat is niet het enige dat misloopt, er is nog iemand die graag onsterfelijk zou worden. En die man heeft er werkelijk alles voor over, ook al moeten er doden vallen…

De start van deze nieuwe avonturenreeks is zeker geslaagd. Onmiddellijk word je mee in het verhaal gesleurd, waarin de populaire ridder Andreas, de overenthousiaste weesjongen Floris en de avontuurlijke prinses Catho centraal staan. Andreas en de koning zorgen voor het avontuur, Floris voor de grappen en hilarische misverstanden en Catho voor de vriendschap en de liefde. Uiteraard is er ook een slechterik in het spel, die al vanaf het begin zijn stempel drukt op het gebeuren. Daarmee zijn in dit boek alle belangrijke personages voorgesteld en kunnen ze volop aan hun avonturen beginnen. Alle ingrediënten voor spannende avonturen zijn dan ook aanwezig: de helden, de gemene tegenstander, een toverdrank die moet gemaakt worden, ingrediënten voor de toverdrank die niet gemakkelijk te vinden zijn, kabouters en natuurlijk de geheime leden van de Bende van Teiresias.
Dit alles zorgt voor een spannend avontuur, voorzien van heel wat actie en humor. Een vrolijk verhaal dat je doet uitkijken naar de volgende delen van deze reeks. Want er zijn nog heel wat ingrediënten nodig voor deze onsterfelijkheidsdrank.


Mik Ghys
december 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 februari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014