· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Make love (een voorlichtingsboek)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ann-Marlene Henning, Tina Bremer-
 Olszewski

 Aantal blz.

 256

 Illustrator:

 Heji Stein (foto's)

 ISBN:

 9789021446578

 Uitgever

 Querido

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 16

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 seksuele voorlichting, seks, liefde, taboes

 Prijs: €

 22,50

 

 

De makers van dit taboeloze voorlichtingsboek hadden de ambitie om voor jongeren een grondig naslagwerk bijeen te schrijven rond seksualiteit en de (intense) beleving ervan. Temeer omdat iedereen er voortdurend mee geconfronteerd wordt via internet, pers, televisie, en andere media. Zij stellen vast dat al die info via de media vaak niets met de realiteit te maken heeft en dat jongeren nog steeds hongeren naar werkelijke informatie op maat van hun wensen.
Vandaar deze turf die je gidst doorheen de wereld van de seksualiteit(sbeleving).
Netjes verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken schrijven zij uitgebreid en zonder franjes over je eigen lichaam en dat van de ander. Over hoe je lichaam functioneert en hoe je brein erop inspeelt en vice versa. Over jezelf bevredigen, de ander bevredigen en zelf bevredigd worden. Over de vele methodes en werkwijzen die mogelijk zijn om die opwinding op te zoeken. Over standjes en trucjes die je kunnen helpen om elkaar lief te hebben of om met elkaar te vrijen zonder meer. Hoe je eraan begint, de valkuilen in het begin en de moeilijkheden. En over de ervaringen en de mogelijkheden na de eerste keer. Over de leugens (of misverstanden) van porno, over het ideaalbeeld en de realiteit. Over het ontdekken van je eigen seksuele identiteit en het experimenteren ermee. Over grenzen en zich goed voelen. Over orgasme, bevruchting, anticonceptie, soa's en seksuele stoornissen. En over de oneindigheid van het seksuele universum en hoe iedereen ervan geniet op zijn of haar eigen manier.
Noem het, en je vindt het in dit boek.
Met tot slot een aanhangsel met nodige/nuttige internetadressen in België en Nederland en een uitgebreide trefwoordenregister.
Kortom, dit degelijke voorlichtingsboek, gebaseerd op het Sexocorporel-concept (waarbij mensen ertoe gebracht worden om hun erotisch potentieel te doorgronden, te oefenen en te ontplooien op zowel lichamelijk als emotioneel vlak) is een voltreffer die gezien en gelezen mag worden.
Het is geen boek dat je in één ruk uitleest, maar een boek dat je laat rondslingeren en waarin je grasduint. Beetje bij beetje lees je, ontdek je en breid je je seksuele wereld uit op het ritme van je eigen behoeftes.
Het geheel is verlucht met mooie foto's die perfect in het concept passen en aansluiten bij de tekst. Eerlijke en ongeremde foto's van realistische mensen en koppels die geen ideaalbeeld nastreven. Het is voor sommigen wel even wennen vanwege hun expliciet karakter, of omdat je niet gewend bent om dit soort foto's te zien in een boek.
Dit is duidelijk een nieuw concept van voorlichting. Een zonder taboes en die je respecteert als zoekende mens. Vandaar een aanrader!


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 januari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014