· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Jij en ik en alle andere kinderen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bart Moeyaert

 Aantal blz.

 489

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789045116051

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 verhalen, familie, leven, vriendschap, poëzie

 Prijs: €

 19,95

 

 

Het dertig jaar schrijverschap van Bart Moeyaert wordt met verve gevierd door het uitgeven van deze monumentale bundel vol eerder verschenen verhalen en gedichten, voorzien van nieuwe illustraties door Rotraut Susanne Berner, Gerda Dendooven, Korneel Detailleur, Wolf Erlbruch, André Sollie en Marije Tolman. Stuk voor stuk gerenommeerde illustratoren wiens artistieke paden vaak kruisten met Moeyaert en die het geheel tot een feestelijk boek maken, mede dank zij de oogstrelende vormgeving van Herman Houbrechts waarin rood en zwart op wit domineren.

Sommige verhalen klinken bekend in de oren, voelen aan als een blij weerzien of flitsen je terug naar je jeugdjaren. Maar nog meer verhalen lees je voor het eerst. Omdat zij heel divers verschenen doorheen die 30 jaren (cadeauboekjes, theaterprogramma's, tijdschriften, leesprojecten, bundels en omnibussen, ...) Een enkel verhaal is nieuw en ongepubliceerd.
Doorheen de 30 verhalen, de 3 liederen en de 25 gedichten tekent de gekende stijl van Moeyaert zich moeiteloos af. Hij koppelt een kinderlijke en grenzeloze fantasie aan een volwassen belevingswereld. Geen grote acties of spectaculaire handelingen, maar innerlijke werelden die botsen, wringen, schuiven, ... De zuinige woorden prikkelen je eigen innerlijke wereld, tussen de regels valt veel te lezen.

Een must voor de fans van Moeyaert, jong en oud, maar even goed voor alle anderen die het nog niet zijn (en het ongetwijfeld zullen worden na het lezen van deze verhalen...).
Een werk om te hebben en te koesteren en er heel vaak naar terug te grijpen. Om te (her)lezen en (keer op keer) voor te lezen met veel plezier en genot.
Vandaar méér dan een aanrader, een musthave!


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013