· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Terug naar de wildernis

 Reeks:

 Seekers, deel 1

 Auteur:

 Erin Hunter

 Aantal blz.

 313

 Illustrator:

 (omslag) Johannes Wiebel, Punchdesign

 ISBN:

 9789022329290

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Ann Van Dyck

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Seekers. The quest  begins

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 dierenverhaal, fantasy, zoektocht

 Prijs: €

 14,95

 

 

Drie jonge beren komen na een aantal avonturen er alleen voor te staan. Ze hebben te weinig kunnen leren van hun moeder en zijn voortdurend op zoek naar een manier om te overleven. Kallik, de jonge ijsbeer, trekt naar een gebied waar het ijs nooit smelt. Toklo, een jonge grizzlybeer, is alleen gelaten door zijn moeder en wil leren vis te vangen. Lusa is een jonge zwarte beer die een zorgeloos leventje leidt in een dierentuin. Zij droomt echter van een vrij leven in de natuur.

Dit verhaal is een eerste deel in een reeks onder de naam 'Seekers’. Het verhaal volgt afwisselend één van deze drie beertjes. Hun doen en laten, hun problemen en gevaren die hen bedreigen. De beren krijgen heel wat menselijke trekjes mee; ze kunnen praten, discussiëren, tonen medelijden enzovoort. In dit deel wordt er een kader geschetst van de leefwijze en motivatie van de drie jonge beren. De echte avonturen zullen zich eerder in volgende delen afspelen.
Het grootste deel van het verhaal komt geloofwaardig over, maar dan gebeurt er iets zo vreemds dat de lezer toch wel de wenkbrauwen fronst en het verhaal een deel van die geloofwaardigheid verliest. Daarnaast is er een erg slordige redactie gedaan en staan er een aantal hinderlijke schrijffouten in die de lezer kunnen ergeren.
Erin Hunter is een schrijverscollectief van vier vrouwen dat de verhalen uitwerkt. Zij hebben ook de reeks van ‘Warrior Cats’ op hun actief.
Een eerste deel van een avonturenverhaal met dieren in de hoofdrol.


Pol Van Damme
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013