· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het dagboek van Nurdius Maximus

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tim Collins

 Aantal blz.

 184

 Illustrator:

 Andrew Pinder

 ISBN:

 9789021671574

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Reggie Naus

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Diary of Dorkius Maximus

 AVI:

 9

 Thema’s:

 dagboek, Rome, kluns, humor

 Prijs: €

 14,95

 

 

Nurdius Maximus wil een groots krijger worden in het Romeinse leger om dan als held lang herinnerd te worden. Maar Nurdius is eigenlijk een kluns die helemaal niet gespierd is of goed kan vechten. Alles mislukt dus. Maar dan hoort hij toevallig een gesprek dat niet voor zijn oren bestemd was. Er dreigt groot gevaar. Zal Nurdius dit kunnen voorkomen?

Zoals de titel vermeldt, is dit het dagboek dat Nurdius bijhoudt over zijn belevenissen. De tekst staat ook in een soort schrijfletter. Door de erg ruime bladspiegel en de enorme hoeveelheid tekeningetjes die mee zijn opgenomen, leest dit boek heel erg gemakkelijk. Toch krijgt de lezer – tussen de regels door – heel wat informatie over de leefwijze ten tijde van het Oude Rome. Dit zonder dat het opvalt of niet past binnen het verhaal.
Naast de eenvoudige tekst die makkelijk leest, is het verhaal ook bijzonder grappig. Net omdat Nurdius zichzelf ziet als een held, terwijl hij eigenlijk een grote klungelaar is. En net door zijn onhandigheid die hij erg humoristisch verwoordt, komt hij heel sympathiek over bij de lezer.
Een heel leuk boek over het Oude Rome dat door zijn eenvoud en vele grappige illustraties ook minder goede lezer zeker zal kunnen aanspreken.
Beslist de moeite waard.


Pol Van Damme
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013