· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het huis van Jip en Janneke

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rianne van Duin (ontwerp)

 Aantal blz.

 4 (pop-up)

 Illustrator:

 Fiep Westendorp

 ISBN:

 9789045114859

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 huis, spelen, Jip en Janneke, leven

 Prijs: €

 19,95

 

 

'Het huis van Jip en Janneke' ziet eruit als een XL-prentenboek, maar als je het opent, ontvouwt zich een driedimensionaal huis met vele speelplekken op verschillende etages.
Aan de ene kant ben je binnen in het huis en heb je de badkamer, de keuken, de slaapkamer, de zolder, de living en de hall, rijkelijk aangevuld met vele speelse details en met elkaar verbonden met trappen en deuren. Door die deuren kom je aan de andere kant in het buitendeel, in de tuinen van de beide personages. Daar vind je de appelboom en het bankje, het schuurtje, de waslijn, de straat, de heg met het gat erin, en zoveel meer details.
In een grote envelop zitten vijf uitdrukvellen met daarop vele kleine prenten om mee te spelen in en rond het huis: Jip en Janneke zelf (natuurlijk) en de kat en de hond Siepie en Takkie, mutsen en (verjaardags)kronen, drank- en eetattributen, een kerstboom, een lantaarnpaal, kippen, kuikens, een egeltje, eendjes, kookgerief, wasgerief, een auto, een fiets en een step, vele kleren, een ladder, enzovoort. Genoeg attributen om urenlang mee te spelen in en rond het gekende huis van Jip en Janneke.
In een kort
animatiefilmpje zie je enkele mogelijkheden ermee.
Het ganse huis en de attributen zien er identiek uit als de prenten uit de boeken, maar openbaren zich hier als levensecht en tastbaar. Een feest van pure magie met uren speelplezier verzekerd! Je speelt de vele gekende verhalen na en fantaseert er met gemak eigen verhalen bij.
Samen (of alleen) Jip en Janneke spelen was nog nooit zo leuk...


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013