· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Bo is niet verliefd

 Reeks:

 Bo

 Auteur:

 Geert De Kockere

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Tineke Van Hemeldonck

 ISBN:

 9789022328392

 Uitgever:

 Oogappel

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 varkens, verliefd, emoties, verlegen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Het varkentje Bo is niet verliefd op het varkentje Fee. Oh neen! Zij is wel leuk, maar hij is niet verliefd. Als hij haar uit de vijver redt, voelt hij wel een kriebel in zijn buik, maar hij is niet verliefd. Als zij naar de wolken kijken en hij tegen haar opbotst, vindt hij haar wel lief en vindt hij dat ze lekker ruikt, maar is hij niet verliefd. Als zij schuilen staan ze heel dicht bij elkaar. Maar dat is alleen maar vanwege de regen.
...
Als op een avond de hemel rozerood kleurt, fluistert hij een diep geheim in haar oren. Maar Fee hoort het niet zo goed ...

Varken Bo is het hoofdpersonage in verschillende prentenboeken waarin herkenbare emoties steeds de boventoon voeren.
Deze keer is hij stevig verliefd, maar de gevoelens worden netjes ontkend. Terwijl zijn hele leven en handelen het tegendeel verraden. Dit zorgt voor de nodige humor in dit gevoelige verhaal, waarin beide personages van de ene situatie in de andere belanden.
De karakters zijn duidelijk en herkenbaar: Bo als de uiterlijk stoere (maar innerlijk van koekenbrood) en Fee als de gekke en spontane big.
De illustraties zijn uitbundig, speels en kleurrijk. Mooi hoe Van Hemeldonck eerst de kleurrijke achtergronden verft in ruwe borstelstreken, en daar dan de transparante varkens op tekent. Dit geeft het geheel iets nonchalant vrolijks.

Je vindt meer informatie over Bo en Fee en hun omgeving op een aparte
website en zelfs op een eigen facebookpagina. En als je van hun boeken niet genoeg krijgt, dan zijn er ook nog de apps, de kamishibai, de knuffel, de klaspop en de broodplankjes. Een hele merchandising dus ...


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013