· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De verdwenen prins

 Reeks:

 De Kronieken van de Kroon

 Auteur:

 Jennifer A. Nielsen

 Aantal blz.

 313

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789401412124

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Maria Postema

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 The False Prince

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 koning, prins, dreiging, manipulatie

 Prijs: €

 14,99

 

 

Er heerst chaos in het koninkrijk Carthya. Er moet een nieuw staatshoofd worden benoemd. Regent Connor denkt een grote kans te maken door een weesjongen de rol van de verdwenen prins te laten spelen. Daardoor ziet hij kans om zelf de macht naar zich toe te halen. Vier weesjongens worden er voor opgeleid. Sage is één van hen. De meeste proeven lukken hem wel, maar wil hij wel prins worden? Wie niet verkozen wordt, wordt uitgeschakeld. Zoveel is zeker. En hoe zit het met de andere kandidaten?

Dit onderhoudend verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een laat middeleeuwse maatschappij waarin de macht van de koning nog heel sterk is en die gesteund wordt door een aantal regenten.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van Sage. Een oplettende lezer heeft al vrij snel door hoe de vork in de steel steekt. Desalniettemin blijft de lezer geboeid door alle avonturen die de jongens – en meer bepaald Sage – meemaken en hoe het verhaal naar het vrij voorspelbare slot toe groeit.
De verschillende personages zijn levensecht geschetst en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op waardoor de spanning goed wordt aangehouden. Het verhaal is ook een typisch jongensverhaal waarin één kleine romantisch vertellijntje is ingebouwd.
Vlot lezend avonturenverhaal dat de lezer tot het einde geboeid houdt.


Pol Van Damme
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 november, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013