· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De zolderkinderen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Janneke Schotveld

 Aantal blz.

 126

 Illustrator:

 Annet Schaap

 ISBN:

 9789000315963

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 vriendschap, bedrog, detective, humor

 Prijs: €

 13,99

 

 

Het Koekoeksnest is een oude woning met een grote tuin. In het huis wonen 3 families. De zolderverdieping wordt gebruikt door al de kinderen, als grote speelruimte. Wanneer de eigenares van het huis sterft, erft haar neef Jimmy uit Australië het huis. Tot grote verbazing van de families, komt neef Jimmy langs. Hij komt mee in het huis wonen en trekt in op de zolder. Dat vinden de kinderen vreselijk en ze proberen hem weg te pesten. Maar na een poosje hebben ze door dat neef Jimmy hun ouders probeert weg te krijgen. Ze worden wantrouwig en gaan op onderzoek. Ze komen tot een verrassende ontdekking…

Het leven in het Koekoeksnest is vrolijk en ongedwongen. De families die er wonen zijn erg verschillend, en dat maakt het juist zo charmant. De kinderen kunnen prima met elkaar opschieten en vormen dan ook 1 front tegen de indringer. De spanning stijgt wanneer die indringer plots eisen begint te stellen aan zijn huurders, iets waar de verschillende families niet zo snel een oplossing voor hebben. De vrolijke ideeën van de kinderen om de indringer te pesten of om hun ouders te helpen, zorgen voor een boeiend verhaal. Dat nog erg spannend wordt als de kinderen iets ontdekken en zelf willen uitzoeken wat er aan de hand is.
Een vrolijk en spannend verhaal, waarin vriendschap een heel belangrijke rol speelt. De uiteenlopende karakters van de personages maken er een boeiend avontuur van.


Mik Ghys
oktober 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 november, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013