· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De strijd om Ga’Hoole

 Reeks:

 De Legende van de
 Wachters

 Auteur:

 Kathryn Lasky

 Aantal blz.

 241

 Illustrator:

 (omslagontwerp) Hauptman&Kompanie
 Werbeagentur

 ISBN:

 9789022329160

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Emmy Middelbeek

 Leeftijd:

 +11

 Originele titel:

 The Guardians of Ga’Hoole. The Journey

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 dieren, zoektocht, opleiding

 Prijs: €

 13,95

 

 

Soren is met zijn vrienden op zoek naar de Grote Boom van Ga’Hoole. Op hun weg komen ze verschillende moeilijkheden en problemen tegen. Als ze de Boom eindelijk vinden, volgt er een lange en moeilijke opleiding om dan het Goede te kunnen gaan doen. Ondertussen bereiken hen onrustbarende berichten over het kwaad dat in het koninkrijk heerst.

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘De Legende van de Wachters’. In het eerste deel: ‘De ontvoering’  leerde de lezer de uil Soren kennen en wat hem overkwam toen hij uit het nest was gevallen. In dit deel heeft Soren een groep vrienden rond zich die elkaar steunen en helpen. Elk hebben ze zo hun eigen kwaliteiten waarin ze zich tijdens hun opleiding nog meer bekwamen. Soren blijft hun leider en is degene die telkens de juiste keuze weet te maken maar aan de andere kant zich ook het meest zorgen maakt of piekert en twijfelt aan zijn eigen kunnen.
Het verhaal heeft eigenlijk een lage spanningsboog wat betreft Soren en zijn vrienden. De spanning wordt gecreëerd door de gebeurtenissen tijdens hun tocht en later de gebeurtenissen tijdens hun opleiding.
De lezer weet nog steeds niet wat er gaande is in het koninkrijk van de verschillende uilenvolken en hoe de leiding van de Grote Boom daarop zal reageren. Er worden in dit verhaal een aantal nieuwe (uilen-)personages aangebracht. Ook hun handelingen zijn niet altijd duidelijk voor de kleine uil Soren. Centraal in het verhaal blijven wel de eerlijkheid, het doorzettingsvermogen, de samenwerking, trouw en moed van de uilen om hun doel te bereiken, wat dat ook moge zijn. 
Dit verhaal is duidelijk een overgang van de belevenissen van Soren uit het eerste verhaal naar wat zal komen in een volgend deel.


Pol Van Damme
september 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 oktober, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013