· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Reis naar de toekomst

 Reeks:

 De donkere getallen

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 182

 Illustrator:

 (omslag) Jan Bosschaert

 ISBN:

 9789462340176

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, tijdreizen, vlucht

 Prijs: €

 9,95

 

 

Ondanks de afspraak met zijn vriendinnetje Maureen kan Harry het niet laten om eens uit te proberen of hij met de donkere getallen ook naar de toekomst kan reizen. Hij komt in een erg vreemde wereld terecht, zonder auto’s, en de mensen zijn er erg raar gekleed. Alweer een keer op de vlucht komt Harry bij ‘ondergronders’ terecht en dan ben je je leven niet veilig. Harry tuimelt van de ene gevaarlijke situatie in de andere. Hoe geraakt hij hier nog uit?

Dit is het zevende deel van de reeks rond Harry die in het WITCH-college in Engeland les volgt. Hij kan met behulp van berekeningen met zogenaamde Donkere Getallen (DG) door de tijd reizen.
De verschillende personages zijn al lang gekend uit de vorige verhalen. Wie dit verhaal afzonderlijk van de andere leest, kan wel volgen, maar mist toch een aantal elementen. Zoals het befaamde kristal dat Harry bezit of zijn relatie met Maureen.
Net zoals in de vorige avonturen geraakt Harry weer verwikkeld in allerlei penibele situaties waar hij moet uit zien te ontsnappen. Uiteraard komt er ook weer een meisje op de proppen, tot grote frustratie en jaloezie van Maureen. Op een bepaald moment komt Harry terecht in een wreed spel dat een variatie lijkt van een spel uit een ander verhaal. Dat kan de pret echter niet drukken. De acties volgen elkaar in snel tempo op en houden de lezer geboeid tot het einde.
Deze uitgave kreeg een nieuwe lay-out ten opzichte van de vorige. Het boek heeft nu een handig klein formaat, met een soft-cover. De volledige reeks is nu in dit formaat verkrijgbaar. Zelfs in een box met alle verhalen samen.
Net zoals de andere DG-verhalen best leuk en ontspannend verhaal dat veel vaart heeft, luchtig verteld wordt en gemakkelijk wegleest. Ideale ontspanningslectuur!


Pol Van Damme
oktober 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 oktober, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013