· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Tattoo papa

 Reeks:

 

 Auteur:

 Daniel Nesquens

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Sergio Mora

 ISBN:

 9789051162936

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Spaans: Textcase

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Papa tatuado

 AVI:

 

 Thema’s:

 vader, held, verhalen, tatoeages, fantasie

 Prijs: €

 15,95

 

 

Papa is een held. Het type held dat nooit thuis is. Hij is een matroos die komt en gaat. Vooral wanneer je hem niet verwacht, dan is hij er opeens. En de volgende ochtend is hij alweer vertrokken. 'Papa is heel druk', zegt mama dan.
Zijn lichaam staat vol tatoeages. Elke tatoeage heeft zijn eigen verhaal. Als papa begint te vertellen, komt alles op zijn lichaam tot leven.
Zoals Pim, de tijger met 2 staarten, die hij verschrikt op de vlucht deed slaan op het eiland Mona. Of over de vriendschap van Samson en de olifant. Of hoe hij op de top van een hoge berg gedropt werd door een grote vogel en daar oog in oog stond met een vogel met een gespleten tong. Enzovoort enzoverder.

Het ene wilde heldenverhaal na het andere volgen elkaar op.
Zonder lijn of opbouwende spanning, maar met een fantasie die grenst aan het ongeloof. Je neemt het met gemak allemaal voor waar aan door de heerlijke, vette overdrijvingen.
Het doet je vaak denken aan de avonturen van baron van Munchhausen.
Wat dit boek zo bijzonder maakt zijn de kleurrijke prenten die sterk refereren naar de bekende, nostalgische Old School Tattoo-stijl. In vage, gekrakeleerde tinten lijken zij geschilderd op oude houten panelen. Romantiek, fantasie en humor gaan hand in hand. Zij doen je echt wegdromen naar verre einders, naar plekken en situaties waar alles mogelijk is.

 

Eric Vanthillo
mei 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 juli, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013