· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Waait het in de ruimte?

 Reeks:

 50 vragen over …

 Auteur:

 Govert Schilling

 Aantal blz.

 105

 Illustrator:

 Irene Goede

 ISBN:

 9789025752408

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 heelal, vraag en antwoord

 Prijs: €

 9,95

 

 

Elke dubbele pagina bevat een vraag en het daarop gegeven antwoord. Op de pagina staat een bijhorende illustratie waarbij paars doorheen het hele boekje de boventoon voert.
De bedoeling is om kinderen een eenvoudige en duidelijke uitleg te geven over bepaalde zaken over de ruimte en het heelal.
Lezers zullen in de inhoudstafel vooraan moeten zoeken of hun vraag over de ruimte hier ook uitgelegd wordt.
De gebruikte taal is eenvoudig maar enkele onderwerpen laten zich niet eenvoudig uitleggen, waardoor het antwoord toch niet de verklaring geeft die de lezer hoopte te verkrijgen. Sommige dingen zijn ook zo ‘groots’ dat ze bijna niet uit te leggen zijn, zoals de grootte van het heelal of de oerknal.
Een lezer die alle vragen en antwoorden achter elkaar leest, krijgt soms twee- of driemaal een gelijksoortige uitleg omdat heel wat elementen met elkaar verband houden en dus telkens terug worden verwoord.
En, zoals de achterflap vermeldt, schuilt achter elk antwoord weer een nieuwe vraag. Waardoor de lezer mogelijk met meer vragen blijft zitten dan dat hij/zij antwoord krijgt.
Een jonge lezer die nog niet veel heeft gehoord over de ruimte en de ruimtevaart, kan hier geďnteresseerd raken. Iemand die al interesse heeft en over informatie beschikt, zal hier minder nieuwe dingen ontdekken.

 

Pol Van Damme
mei 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 juli, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013