· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De zoon van de Wolvenjager

 Reeks:

 Gallica

 Auteur:

 Henri Loevenbruck

 Aantal blz.

 345

 Illustrator:

 (omslag) Derk Venneman

 ISBN:

 9789024560172

 Uitgever:

 Luitingh – Sijthoff

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Frans: Marga Blankestijn

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Gallica 1 – Le Louvetier

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, vlucht, vriendschap, avontuur

 Prijs: €

 19,95

 

 

Bohem is de zoon van een wolvenjager. Maar hij voelt een vreemde verwantschap met deze dieren en redt er zelfs één. Iets wat hem de woede van het dorp en zijn vader op de hals haalt. Dan wordt zijn dorp overvallen en blijkt Bohem de enige overlevende. Hij gaat op de vlucht en sluit vriendschap met enkele andere jongeren. Maar het gevaar blijft hem achtervolgen. Bohem lijkt het ongeluk aan te trekken en hij brengt anderen in gevaar door in hun aanwezigheid te blijven. Langzaam ontdekt hij wat hem zo bijzonder maakt. Iets wat anderen beangstigt maar door de koning fel wordt begeerd. Bohem wordt de inzet van een machtsstrijd tussen twee rivaliserende koningen.

Dit verhaal speelt zich af in een oude mythische wereld die lijkt op Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje waarin politieke intriges en de Kerk een belangrijke rol spelen. In eerste instantie is er van magie weinig te merken. Pas later in het verhaal komt die aan de oppervlakte en speelt ze mee een rol in het verhaal.
De personages en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt zijn tot in de kleinste details beschreven. Iets wat heel wat vaart uit het verhaal haalt en heel wat leesbereidheid van de lezer vraagt. Het verhaal wordt ook beschreven vanuit verschillende personages. Sommige van die personages waaruit een deel van het verhaal wordt verteld, bevinden zich ver van het hoofdpersonage en de lezer weet dan niet welke rol zij spelen. Pas vele hoofdstukken later vermengen de verhaallijnen zich, maar ook dit vraagt veel bereidheid van de lezer om er zijn aandacht bij te houden. Van sommige personages worden de gedachten ook nog eens verwoord – deze staan cursief gedrukt – maar verduidelijken slechts het gekonkel en politieke spelletjes van het personage. Deze personages zijn erg belangrijk voor het verhaal maar hebben lang geen enkele binding met het hoofdpersonage. Daardoor lijkt het verhaal wat te zwalpen met heel uiteenlopende personages die allemaal wel iets van het hoofdpersonage willen, maar dat is iets wat in dit deel van het verhaal niet helemaal uitgewerkt wordt.
Dit verhaal is het eerste van deze reeks over de zoon van de Wolvenjager. Liefhebbers van traag evoluerende en uiterst beschrijvende fantasy kunnen er hun hartje aan ophalen.

 

Pol Van Damme
juni 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:04 juli, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013