· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Nachtwild

 Reeks:

 Dalca

 Auteur:

 Johan Vandevelde, Bart Vermeer

 Aantal blz.

 232

 Illustrator:

 (omslag) Klaas Demeulemeester

 ISBN:

 9789059329621

 Uitgever:

 Abimo Uitgeverij

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 vampiers, vriendschap, strijd

 Prijs: €

 15,95

 

 

Maikel en zijn vrienden worden geconfronteerd met enkele vreemde gebeurtenissen; een leerling verdwijnt en wordt later dood teruggevonden; er is een nieuwe leerkracht geschiedenis, maar hij vertelt gruwelijke verhalen en het lokaal is altijd verduisterd. En dan is er dat rare computerspelletje waar iedereen aan verslaafd geraakt. Er verschijnt ook een mysterieus meisje op school dat zich vreemd gedraagt. Binnen de kortste keren raken Maikel en zijn vrienden verwikkeld in een levensgevaarlijk gevecht met vreemde, bovennatuurlijke wezens.

Dit vampierverhaal speelt zich af in Brussel. Het komt wat traag op gang en de lezer blijft wat in het ongewisse over de richting waarnaar het verhaal wil uitgaan. Eenmaal de strijd dan in volle hevigheid losbarst, komt er ook meer vaart in het verhaal. De jongeren worden herkenbaar beschreven en gedragen zich in eerste instantie eerder als een groepje hangjongeren zoals er zovele zijn. Maar al gauw blijkt dat ze achterna gezeten worden en vooral Maikel blijkt het doelwit te zijn. Zelf heeft hij er nog geen besef van, maar dat wordt hem snel duidelijk gemaakt en het verandert zijn leven drastisch.
Het verhaal leest vlot en de dialogen komen heel naturel over. Toch heeft de lezer hier en daar een déjà-vu gevoel en lijken enkele elementen uit andere verhalen te zijn overgewaaid. Het slot van het verhaal maakt duidelijk dat er een vervolg komt. Waarschijnlijk een variatie op het thema. De lezer kent nu de verschillende personages en hun mogelijkheden waardoor het volgende deel sneller op gang zal kunnen komen.
Vlot leesbare en aangename lectuur ter ontspanning zonder diepere bedoelingen.

 

Pol Van Damme
mei 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 juni, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013