· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Othello

 Reeks:

 Boeketjes

 Auteur:

 Geert De Kockere

 Aantal blz.

 42

 Illustrator:

 Johan Devrome

 ISBN:

 

 Uitgever:

 Pigmalion

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 poëzie

 Prijs: €

 13,00 + verzendingskosten

 

 

Othello is een hond. Een hond die doet wat hem gevraagd wordt, die opgewekt en bedroefd kan zijn. Hij heeft oog voor kleine dingen of kijkt urenlang naar grote. Hij is gelukkig. Hij houdt van een goed gesprek, van genieten van wat hij ziet, van gewone dingen doen op een gewone manier. Of op een speciale manier. En heel af en toe voelt hij zich eenzaam, of bang.
Net als wij.

Deze sympathieke hond spreekt onmiddellijk al je gevoelens en zintuigen aan. Je kijkt mee met hem naar de kleine dingen, je voelt je mee gelukkig, je krijgt oog voor het gewone en je voelt medelijden wanneer hij zich eenzaam voelt. De tekst is eenvoudig, helder en spreekt je onmiddellijk aan. In al die eenvoud krijgt hij ook iets poëtisch, waardoor Othello toch veel meer is dan gewoon een hondje. Dat wordt weerspiegeld in de tekeningen. In enkele fijne lijnen komt een sprekende hond tot leven, eentje die op zijn achterpoten kan wandelen, die op zijn staartje kan staan, die een stier kan nadoen, maar die even goed lui ligt te genieten van al het mooie in het leven. Zijn oog voor kleine dingen en zijn verbazing voor het leven zijn superbekoorlijk weergegeven. Die sprekende lijnen vormen samen met de rake tekst een aantrekkelijk geheel. Een heerlijk hebbeding, voor jezelf of als cadeautje voor iemand die je graag ziet.

Dit koesterboekje kan je niet kopen in de boekhandel, maar alleen via volgende website:  http://www.pigmalion.be/boeketjes/index.html Een paar dagen na je bestelling zit het al stevig verpakt in je brievenbus.
Een aanrader!

 

Mik Ghys
mei 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013