· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De voorspelling van de druïde

 Reeks:

 

 Auteur:

 Reina Bakker

 Aantal blz.

 224

 Illustrator:

 (omslag) Nanja Toebak

 ISBN:

 9789044338720

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 voorspelling, avontuur, dreiging, magie

 Prijs: €

 14,95

 

 

Lavendel vlucht uit het kasteel van haar onbarmhartige vader en zoekt midden in de ijskoude winter naar onderdak. Gelukkig zijn er enkele getrouwen die haar kunnen helpen. Maar haar stiefbroer zit haar ongenadig achterna en er zijn nog andere figuren die naar haar op zoek zijn. Hoe kan ze uit hun handen blijven en wat is er zo bijzonder aan haar?

Dit is het tweede verhaal rond Meester Montijn en zijn vrienden. Waren ze in hun eerste avontuur op zoek naar de jonge koning – Het geheim van de Blauwe Steen – dan zijn ze nu op zoek naar een prinses. Eigenlijk lopen de twee verhalen gelijk. Enerzijds is er het hoofdpersonage, in dit geval Lavendel, dat in gevaar verkeert en dit tracht te ontvluchten. Anderzijds zijn er meester Montijn en zijn vrienden die als nobele en trouwe dienaars het goede in het koninkrijk willen beschermen. En daartussen de spelbrekers van dienst, de stiefvader en stiefbroer van Lavendel. Zij beleeft, net als Tom in het eerste verhaal, allerlei avonturen. Zelfs een bezoekje aan het mysterieuze moeras en de bijpassende vreemde wezens en toren komen terug. Alsook een overval door een groepje gespuis dat een lesje krijgt. En Lavendel die net als Tom een echte transformatie ondergaat als ze haar einddoel bereikt.
Hoewel er heel wat personages uit het eerste verhaal terugkomen, kan het boek ook apart worden gelezen.
Het is een avonturenverhaal dat zich in een soort middeleeuwse wereld afspeelt waarin de goeden het opnemen tegen de slechten om zodoende de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Enige magie en een mysterieuze druïde kruiden het geheel.
Een vlot leesbaar verhaal met een wensvervullend einde.

 

Pol Van Damme
mei 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013