· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Krijg nou wat! Bil en Wil

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rindert Kromhout

 Aantal blz.

 143

 Illustrator:

 Jan Jutte

 ISBN:

 9789048710706

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 1-2-3

 Thema’s:

 avontuur, vriendschap

 Prijs: €

 13,95

 

 

Dit AVI meegroeiboek bevat 5 verschillende verhalen die telkens worden afgewisseld met ‘De dag dat Zil kwam’, een 6e verhaal. Deze 6 korte intermezzi staan op rode bladzijden en vormen op deze manier een echte ‘rode draad’ doorheen het boek. Naar aanleiding van het verwachte bezoek van Zil halen Bil en Wil allerlei herinneringen op. Zoals in het verhaal ‘Toen de weg weg was’: het was zo somber en mistig dat Bil en Wil de weg kwijt raakten. Of toen er een wolk in het hoofd van Bil zat. Hij was niet boos maar deed wel boos.
In het verhaaltje ‘Krijg nou wat!’ gaan Bil en Wil met een mand vol fruit op stap om aan anderen een stuk fruit te geven. Onderweg gebeurt er van alles waardoor hun mand niet altijd even gevuld blijft.
Of in ‘Wat een Billen’ waar we te weten komen hoe Bil aan zijn naam kwam.

Het zijn stuk voor stuk heerlijke verhaaltjes om zelf te leren lezen. De eenvoudige woordkeuze en zinsbouw, de korte hoofdstukken en spitsvondige dialogen zorgen voor de nodige vaart in de verhalen, maar ook humor, warmte en fijngevoeligheid ontbreken niet.
Mooie uitgave met een rood leeslintje en warme, gevoelige illustraties van Jan Jutte. De soms paginagrote tekeningen zorgen voor de perfecte aanvulling of toegevoegde waarde bij de tekst. Illustrator en auteur spelen zo naadloos op elkaar in.

 

Hilde Umans
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 mei, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013