· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Karel Eend is verliefd

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mattias De Leeuw

 Aantal blz.

 37

 Illustrator:

 Mattias De Leeuw

 ISBN:

 9789401404785

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 verliefdheid, verlangen

 Prijs: €

 9,99

 

 

Karel Eend is een heel aparte eend met een heel groot probleem: hier diep verscholen in het riet vindt hij geen andere eend. Wie wil er zijn liefje zijn? Karel Eend gaat op zoek...

Mattias De Leeuw speelt met kleine, schetsmatige tekeningen vol gevoel en kleur die zorgen voor prachtige taferelen.  Hij is niet alleen de illustrator van dit mooi uitgegeven keinood maar ook de auteur. Hij kiest voor zijn verhaal voor een rijmvorm maar gebruikt niet altijd even gemakkelijke woorden: mon chouchou, majestueus, bisou, kingsize, bodyart, glamour, l’amour pour toujours, tęte a tęte. Dit zal niet zo eenvoudig zijn om aan kleuters uit te leggen. Dankzij de heerlijke illustraties  zullen deze woorden geen obstakel vormen tijdens het kijk- en leesplezier. Het boekje zal zeker ook volwassenen erg aanspreken en zo een breed publiek krijgen.
Heel sterk is het deeltje ‘picknick’, zonder woorden maar vol gevoel verbeeld. Ook geweldig is het verrassende einde. Dat maakt het allemaal tot een bijzonder cadeauboekje, een hebbeding!

Mattias De Leeuw, winnaar van een Boekenpluim 2013 voor “De Steltenloper”.

 

Hilde Umans
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 mei, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013