· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Don Kameleon en de tijdspoort

 Reeks:

 Animala

 Auteur:

 Bavo Dhooge, Nico De Braeckeleer

 Aantal blz.

 162

 Illustrator:

 Steven Dhondt

 ISBN:

 9789059329591

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 dierenverhaal, tijdreis, detective

 Prijs: €

 12,50

 

 

Om het groene en lieflijke Animala te redden moeten Don Kameleon en zijn vrienden naar de toekomst reizen om daar ongedaan te maken wat er fout is gelopen. Want Animala is veranderd in een grijze, kille wereld. Met de tijdmachine van professor Croque belanden Don Kameleon en zijn vrienden in het jaar 3003. Maar daar worden ze al snel ingesloten door de politie. Hoe zullen ze hun opdracht kunnen uitvoeren?

Het vijfde verhaal van Don Kameleon en zijn vrienden flitst naar de verre en iets minder verre toekomst. De lezer krijgt daardoor een wat verwarrend verhaal waarin Don Kameleon zich naar hartenlust in allerlei vermommingen kan veranderen om zodoende zichzelf en zijn vrienden te redden uit allerhande benarde situaties.
Om het leuk en aantrekkelijk te houden, staan er bijzonder veel illustraties in het verhaal en zijn er een massa woorden die een kleur of een andere vorm – groter of net kleiner – hebben gekregen. Dit kan sommige lezers wel aanspreken, maar mogelijk ook afstoten.
De verschillende personages blijven in hun rol; Don Kameleon als de onversaagde detective die zich in de meest onmogelijke vormen kan veranderen, Paddy, de schildpad, als de onverstoorbare en bedachtzame helper en Harry, de salamander, als eeuwige zaniker en praatjesmaker.
Net zoals de andere verhalen van Don Kameleon en zijn vrienden komen ze telkens in nauwe schoentjes te zitten, maar lukt het hen om toch telkens weer de situatie in hun voordeel om te buigen en het verhaal tot een goed einde te brengen.
Kleurrijk maar wat verwarrend verhaal uit de reeks ‘Animala’

 

Pol Van Damme
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 mei, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013