· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De grote konijnen reddingsactie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Katie Davies

 Aantal blz.

 196

 Illustrator:

 Hannah Shaw

 ISBN:

 9789025752859

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Janneke Blankevoort

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 The Great Rabbit Rescue

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 echtscheiding, huisdieren, verzorgen, helpen,
 vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

 

Omdat zijn vorige konijn gestorven is, kreeg Job een nieuw konijn. Hij is echter geobsedeerd door het gevaar dat zijn konijn kan lopen en doet dan ook niets anders dan zijn konijn bewaken. Daardoor wil hij bijna niet meer op straat spelen met zijn vriendinnetjes Anna en Suzanne. Maar dan gaat Job bij zijn vader wonen en zijn konijn mag niet mee. Zijn moeder belooft goed voor het konijn te zorgen, maar dat geloven de vriendinnen niet. Ze maken hun eigen plannen om het konijn van Job te verzorgen terwijl hij weg is. Maar hun hulp loopt anders dan ze dachten…

Dit vrolijke verhaal leest erg vlot en zorgt voor heel wat gegrinnik. Want wat de meisjes ook doen met de beste bedoelingen, de lezer heeft al snel door dat er iets compleet misloopt. Dat zorgt voor heel wat binnenpretjes en hilariteit. De verschillende personages krijgen een duidelijk karakter mee, zijn herkenbaar en voorspelbaar in hun gedrag, wat het verhaal ook zo leuk maakt. De vlotte tekst zorgt voor een verhaal vol vaart, met de nodige spanning erbij. De illustraties zijn grappig en speels en staan verspreid over de pagina’s en tussen de tekst. De vormgeving is ook aantrekkelijk; door op elke pagina de ringetjes van een spiraalschrift te tekenen, lijkt dit een echt verslag of dagboek van Anna.
Na ‘De grote hamster massamoord’, waarin de vrienden probeerden een moordzaak op te lossen, is er nu deze vrolijke reddingsactie. Een aanrader voor al wie van humoristische avonturen houdt!

 

Mik Ghys
maart 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 april, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013