· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Altijd en overal

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sam McBratney

 Aantal blz.

 70

 Illustrator:

 Sam McBratney

 ISBN:

 9789047704959

 Uitgever:

 Lemniscaat

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: L.M.Niskos

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Guess How Much I Love You Here, There and

 Everywhere

 AVI:

 

 Thema’s:

 haas, liefde, geluk, familie

 Prijs: €

 14,95

 

 

McBratney, de geestelijke vader van Hazeltje en Grote Haas, verzon 4 nieuwe verhalen waarin zij samen de wereld ontdekken. Netjes gebundeld in dit prentenboek dat de fans ongetwijfeld zullen koesteren.

In een eerste verhaal overwint Hazeltje zijn schrik voor grote hoogtes door zich te verstoppen in de omgevallen Schuilboom. Tot grote trots van Grote Haas.
Op de top van de wolkenberg, waar de plantjes nog sappiger zijn en het uitzicht spectaculair, komt plots een dichte mist opzetten. Terwijl Hazeltje pluisjes blaast, merkt Grote Haas het dreigende gevaar op. Samen komen ze er goed van af.
Op weg naar het Verre Veld, voorbij de Schuilboom aan de andere kant van de rivier en nog verder dan de Wolkenberg, schuilt allerlei gevaar. Maar Grote Haas waakt over het erg nieuwsgierige Hazeltje.
En waar is de allerfijnste plek van de hele wereld? Op de Wolkenberg? In de rivier? Of aan de overkant ervan? Of in de Schuilboom? Neen, de allerfijnste plek van de hele wereld, zo besluit Hazeltje, is thuis. En als hij slaapt, voegt Grote Haas er liefdevol aan toe: “En waar jij bent, is voor mij de allerfijnste plek van de hele wereld.”

Net als in het originele verhaal uit 1994, ondertussen een gedegen klassieker met vele bewerkingen en in verschillende versies, en het in 2007 verschenen 'Hazeltje een heel jaar lang', word je meegezogen in de warme relatie tussen beide personages. Hun karakters blijven bekoren. Hazeltje als de nieuwsgierige durfal en Grote Haas als de beschermende ouder die er altijd is.
De verhalen zijn de zoveelste variatie op het gekende thema, maar toch blijven ze boeien door de intense liefdesband tussen beiden.
De prenten blijven ook verder borduren op de gekende, lieflijke stijl, maar waarom niet? Want ook zij blijven bekoren. De warme en zachte kleuren en de sprekende expressies van de beide dieren voeren je naar een wereld waarin het goed toeven is.

 

Eric Vanthillo
april 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:13 april, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013