· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Levensgrote dino’s

 Reeks:

 

 Auteur:

 Darren Naish

 Aantal blz.

 80

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789052108957

 Uitgever:

 Tirion

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Sietske Boonstra

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Dinosaurs Life Size

 AVI:

 

 Thema’s:

 dinosaurussen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Na een inleiding over dinosaurussen en een tijdlijn op een uitklapblad komen een hele reeks dino’s aan bod. De indeling op de dubbele pagina’s is telkens dezelfde. Er is een korte inleiding in een grote vetgedrukte letter, een kader waarin staat waar die dino leefde, een tekstje over hoe hij eruitzag en een tekstje over wat de botten zeggen. Daartussen staan nog enkele weetjes, een afbeelding van het hele dier en een detail op ware grootte. De ene keer is dat een klauw, de andere keer tanden, een bek of een oog. Er staat eveneens bij uit welke periode het dier afkomstig is.
Op elke bladzijde staat ook telkens een kind afgebeeld. Het is echter niet duidelijk of het kind, eigenlijk een kleuter, in verhouding tot de dino staat afgebeeld.
De levensgrote afbeeldingen van klauwen of bekken geven toch geen duidelijk zicht op hoe groot het dier nu echt geweest moet zijn.
Men heeft uiteraard slechts een greep uit de dino-familie opgenomen in dit boek.
Achteraan staat er een quiz voor aandachtige lezers. Een woordenlijst en een register sluiten het boek af.
Het boek is in een groot formaat en erg verzorgd uitgegeven met een aantal uitklapbladen. Dat maakt het boek wel kwetsbaar voor plooien in die bladen.
In de teksten zijn ook nieuwe inzichten verwoord over het onderzoek naar de dino’s; inzichten die er tien jaar geleden nog niet waren.
Het is geen spectaculair boek, maar mooi om in te bladeren en te kijken en op korte tijd informatie en weetjes over dino’s op te pikken.

 

Pol Van Damme
maart 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:31 maart, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013