· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Stilte in de studio

 Reeks:

 Toneellezen

 Auteur:

 Bies van Ede

 Aantal blz.

 111

 Illustrator:

 Mark Janssen

 ISBN:

 9789048710317

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 toneel, dialogen, televisiestudio, sterren

 Prijs: €

 12,95

 

 

Zwijsen startte een reeks geïllustreerde boeken om per twee te lezen onder de titel 'Toneellezen'. Zwakkere lezers worden zo extra gemotiveerd door het samenlezen. De tekst, meestal in dialogen, is helder en eenvoudig. De spreektaal dwingt de lezer in een expressief taalgebruik waarmee leesplezier verzekerd is.

In dit deel dolen Sebastiaan, een jongen van 10, en zijn zusje Anna door de televisiestudio's in Palingsmeer waar verschillende shows en series worden opgenomen. O.a. de beroemde soap 'Het leven gaat door', waar de verwaande Chilène in meespeelt. Zij is een klasgenote van Sebastiaan en die heeft een grondige hekel aan haar. Nu zij een rolletje gekregen heeft in de soap, denkt zij dat de wereld aan haar voeten ligt. Haar dwingende moeder maakt het alleen maar nog erger. Temidden vele misverstanden is er ook nog de diefstal van het oscarbeeldje en de schooltaak van het langste en origineelste woord.
Er valt heel wat samen te lezen dus.
In het begin van het boek lees je hoe je er best mee aan de slag gaat en krijg je ook nog duidelijke tips hoe je best acteert en leest. De tips en de instructies zoals de rolverdelingen per hoofdstuk zijn helder en klaar.
In het begin en op het einde van het boek zie je alle personages getekend. Deze tekeningen komen telkens terug bij het begin van elk hoofdstuk, zodat de rolverdelingen duidelijk zijn.
Doorheen de tekst verspreidde de illustrator vele prenten. Deze zijn bontgekleurd en realistisch en voegen niet echt iets extra toe aan het verhaal, maar zij verluchten het geheel.

 

Eric Vanthillo
maart 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 maart, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013