· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Stad van zwaarden

 Reeks:

 Stravaganza, deel 6

 Auteur:

 Mary Hoffman

 Aantal blz.

 373

 Illustrator:

 Peter Bailey

 ISBN:

 9789000314607

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Annelies Jorna

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Stravaganza. City of swords

 AVI:

 9

 Thema’s:

 magie, avontuur

 Prijs: €

 19,99

 

 

Nadat in Talia prins Jacopo van Fortezza overleden is, verwacht iedereen dat zijn dochter Lucia zal regeren over de stad. Maar plots duikt Ludo op, een Manoush, die beweert een zoon te zijn van de overleden prins. Vanaf dat moment wordt de stad in 2 verdeeld: de voorstanders van Ludo, die liever een man aan het bewind hebben, en de verdedigers van Lucia. Op dat moment wordt door de smid Fabio een nieuwe talisman achtergelaten, zodat een jongere uit de andere wereld naar hen kan reizen. Zij zal ervoor moeten zorgen dat Fortezza niet in een uitzichtloze oorlog belandt. Maar Laura, die zich thuis zo eenzaam voelt dat ze zelfs aan zelfverminking doet, weet niet hoe ze hierin een rol kan spelen. Of is de band die er onmiddellijk is tussen Laura en Ludo een teken? Er wordt weer heel wat heen en weer gereisd naar Talia vooraleer alle problemen opgelost zijn.

De auteur neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van Talia, naar de intriges en de bondgenootschappen, naar de avonturen en de liefdes. Want daar draait het allemaal om in deze boeiende verhalen. Opnieuw zal een zoekende, eenzame jongere openbloeien tijdens de avonturen in Talia. Laura worstelt met minderwaardigheidsgevoelens, die langzaam verdwijnen wanneer ze meer en meer te weten komt over Talia, wanneer ze voelt dat haar aanwezigheid daar hard nodig is. Plots heeft ze vrienden, hoort ze bij een geheim genootschap, betekent ze iets, waardoor haar neiging om zichzelf te verminken helemaal verdwijnt. De strijd om de macht in Fortezza toont ook Laura’s strijd om iets te maken van haar leven. De andere personages kennen we al uit de vorige delen van deze fascinerende reeks. Het is prettig om hen weer te ontmoeten in dit nieuwe, en laatste, avontuur. De fantasie van deze reeks komt heel geloofwaardig over, je zou het zo een verhaal uit onze eigen geschiedenis kunnen noemen. Maar de fijne verschillen, kleine details hier en daar, zorgen ervoor dat je fantasie erg geprikkeld wordt.
Dit is het slot van een indrukwekkende, fantasierijke reeks vol avontuur. De eerste drukken in hardcover werden herdrukt in een goedkopere paperbackversie. Interessant voor wie wil meegesleept worden door een volledige reeks.

 

Mik Ghys
maart 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 maart, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013