· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het kleine theater van Rebecca

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rébecca Dautremer

 Aantal blz.

 184

 Illustrator:

 Rébecca Dautremer

 ISBN:

 9789063066352

 Uitgever:

 Davidsfonds

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Frans

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 Le petit théâtre de Rébecca

 AVI:

 

 Thema’s:

 illustraties, bloemlezing, fantasie, magie

 Prijs: €

 29,95

 

 

Dautremer is een veelgelauwerde illustratrice die voortdurend, boek na boek, haar lezers en kijkers verbaast en verwondert.
Haar dromerige prenten zou je elke keer weer, stuk per stuk, willen koesteren, inkaderen en ophangen. De voorzichtige details, de fijne, fragiele lijnen, de rustige, sobere kleuren, alles straalt steeds een sfeer uit die je beroert en je aandacht opeist.
Zo weet zij telkens haar lezers/kijkers, oud en jong, te betoveren.

In dit uitgekiende prentenboek, wat een soort bloemlezing is van haar eerder werk, kan je uren ronddolen in haar wereld. Een wereld die bevolkt wordt door prinsessen, sprookjesfiguren, archetypes, fantasiefiguren, en zoveel meer.
Reeds op de kaft wordt je aandacht opgeëist door de magische sfeer in de voor haar typerende rode tinten en de dieperliggende titel die uitgesneden is als kantwerk.
Als je het boek opent, openbaart zich een kijktheater vol fantasie door de vele uitsnijdingen, pagina na pagina, 90 prenten lang. De prenten worden bevolkt door de figuren uit haar vorige boeken die hier met elkaar samen lijken te leven. Nooit spectaculair maar altijd subtiel en gelaagd. Pagina na pagina ontdek je nieuwe figuren, nieuwe verhaallijnen, nieuwe gebeurtenissen.
De diepte die ontstaat door de uitsnijdingen, geven je het gevoel rond te dolen in een 3D-wereld. Alsof je zelf deel uitmaakt van de figuren in het theater.
Door het ontbreken van tekst ga je elke verhaallijn zelf ontdekken en verzinnen.
Alle figuren krijgen op de achterzijde een nummer, waarmee je achteraan in het boek netjes kan terugvinden wie wie is. Uit al haar boeken, ook de (nog) niet in het Nederlands vertaalde.

Dit is een te koesteren werk, een wereld die zich openbaart vol verassingen, een magisch concept dat groot en klein meevoert in een wereld vol fantasie. Vandaar meer dan een aanrader!

 

Eric Vanthillo                                                                                               
februari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 maart, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013