· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Frutsel Prutsel Knutsel Boek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Divers (Labor Ateliergemeinschaft)

 Aantal blz.

 175

 Illustrator:

 idem

 ISBN:

 9789059084650

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Duits

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Kinderkünstlermitmachbuch

 AVI:

 

 Thema’s:

 knutselen, tekenen, fantasie, creativiteit

 Prijs: €

 13,50

 

 

Het 'Frutsel Prutsel Knutselboek' is niet zomaar het zoveelste knutsel-doe-boek, maar een heel divers doe-boek boordevol inspiratie met originele, grappige, knettergekke, ... opdrachten die je in het boek zelf of erbuiten kan uitvoeren.
Dit is duidelijk het eindresultaat van een groep beeldende kunstenaars die begaan zijn met kinderen en weten wat creativeit is en hoe je creativiteit kan stimuleren.
De ene opdracht is al gekker dan de andere, sommigen zijn heel eenvoudig en anderen vragen iets meer ervaring, sommigen vragen wat begeleiding maar de meesten zijn 'kant en klaar'-doenbaar.
Allemaal zijn zij inspirerend en zorgen zij voor lange uren spel- en knutselplezier.
Figuren tekenen bij tekstballonnetjes met daarop klanken als 'sss' of 'prrrr' of 'roar' of 'piep' of ... Een snotverzameling tekenen of kleven in doosjes. Punten op een blad zonder nummers erbij die je mag verbinden zoals je zelf wil. Mensen tekenen rond foto's van een schaar, een wasspeld, ... Een geheimschrift ontwerpen. In 'mijn maag' tekenen wat je vandaag allemaal gegeten hebt en ernaast in een wc-pot tekenen wat er allemaal uitkwam (en kijken als je durft). Twee pagina's verknippen tot stroken en in elkaar vlechten. Een supervies recept verzinnen. Je grootste geheim op een blad schrijven of tekenen en het blad dichtkleven. 4 pagina's vol kaartjes uitknippen en ermee meer dan 3800 gezichten of zinnen maken. Het langste scheldwoord ter wereld verzinnen (je hebt er een heel blad voor!). Schilderen met je tandenborstel. Je naam schrijven met je linkerhand, achterstevoren, met je mond, met je voeten, in spiegelschrift, ... Een stofverzameling bij elkaar kleven en erbij schrijven waar en wanneer je het gevonden hebt. Met de perforator een bladzijde 'opeten'. Enzovoort enzoverder.
De aangeboden of vereiste technieken zijn heel divers. Schrijven, tekenen, kleuren, knippen, kleven, ..., het komt allemaal aan bod.
De meeste opdrachten zijn tweedimensionaal en kunnen in het boek uitgevoerd worden, maar sommige opdrachten inspireren ook tot driedimensionaal knutselwerk.

Kortom, een prikkelend en uitdagend boek boordevol waarachtige creativiteit waarin zelfs de volwassenen stiekem hun aandeel kwijt zouden willen. En waarom niet? Uren plezier voor groot en klein!
Vandaar een stevige, creatieve aanrader!

Eric Vanthillo
februari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 maart, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013