· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Gladiator. Vechten voor vrijheid

 Reeks:

 Gladiator, deel 1

 Auteur:

 Simon Scarrow

 Aantal blz.

 288

 Illustrator:

 (omslag) Jeremy Reston

 ISBN:

 9789025748705

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Maria Postema

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Gladiator. Fight For Freedom

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 Oude Rome, slaven, gladiatoren, avontuur

 Prijs: €

 14,95

 

 

Na de moord op zijn vader worden Marcus en zijn moeder gevangen genomen om als slaaf verkocht te worden. Marcus kan ontsnappen en belandt na enkele hachelijke momenten in een gladiatorenschool. Daar krijgt hij een keiharde training. Niet iedereen is er even vriendelijk. Een andere jonge leerling tart Marcus tot het uiterste. Enkel zijn uiteindelijke doel – het bevrijden van zijn moeder en de moord op zijn vader wreken – houden Marcus overeind. Maar hoe moet dat ooit lukken?

Het verhaal geeft de lezer een kijk op het leven van gewone vrije mensen die van de ene dag op de andere alles kwijt raken en als slaaf verkocht worden. De harde leerschool die Marcus moet doorlopen geeft een weinig opbeurend beeld van de jonge leerling-gladiatoren.
De verschillende personages worden goed beschreven en zeker Marcus, die erg moedig maar ook edelmoedig en trouw overkomt. Het is echter onduidelijk waarom de auteur Marcus zo’n jonge leeftijd heeft gegeven terwijl hij gevaren en pesterijen moet trotseren die wel heel erg zwaar zijn.
Het verhaal is vlot geschreven en blijft de lezer boeien. Het verhaal heeft heel wat vaart en de ene actie volgt op de andere. Daardoor zijn er weinige ‘dode’ momenten. Toch slaagt de auteur er ook in om de omgeving en de manier van leven van deze gladiatoren beeldend te beschrijven zonder dat het verhaal geremd wordt.
Boeiend verhaal over het leven zoals het was in de tijd van het Oude Rome. Ontspannende en aangename lectuur.

 

Pol Van Damme
januari 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013