· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De zevenmijlslaarzen

 Reeks:

 Heerlijk hoorspel

 Auteur:

 Philip Maes, Paul Wauters

 Aantal blz.

 38

 Illustrator:

 Mark Borgions

 ISBN:

 9789079040193

 Uitgever:

 Het Geluidshuis

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookje, hoorspel, humor

 Prijs: €

 22,95

 

 

Het sprookje van Klein Duimpje en de zevenmijlslaarzen is alom bekend. Dus werd het hoog tijd voor de ploeg van Het Geluidshuis om dit sprookje een nieuw kleedje te geven. Dat deden ze door enkele nieuwe personages toe te voegen aan het verhaal. Naast de arme boswachter, zijn vrouw en hun hongerige kinderen, duikt nu ook een
‘reus’achtige directeur van een plasticfabriek op, Bertram Plastiek, die elke dag iets nieuws en onbekends wil eten. Daar moet zijn vrouw Poly voor zorgen. De fixer Gladjanoeszj moet de hele wereld afreizen om voor dat eten te zorgen (en laat zo sommige diersoorten zelfs uitsterven). En wanneer Bertram Plastiek heel hard roept, zorgt hij voor aardtrillingen die de seismologen Jim Jim en John John doen watertanden. Kortom, er gebeurt heel wat meer dan enkel kinderen die hun weg terugvinden nadat ze zijn achtergelaten in het bos.

Het hele verhaal wordt weer prachtig verteld door Warre Borgmans. Heel wat bekende Vlamingen leenden hun stem aan een van de personages en zoals steeds werden die stemmen zorgvuldig uitgekozen. Dat er ook BV’s zichzelf willen spelen, zegt veel over het succes van deze hoorspelen. Zo slaagt Will Tura er niet in om één van zijn succesliedjes te zingen, na de eerste regel wordt hem telkens gevraagd om op te houden. Heel grappig! De verteltekst en de dialogen klinken vlot en aangenaam. De humor zorgt voor het luisterplezier, en spreekt zowel jonge kinderen als volwassenen aan. De liedjes zijn vrolijk en zetten een bepaalde scene extra in de verf. De illustraties in het boek volgen het hele verhaal, met hier en daar wat verhalende tekst maar vooral de volledige liedteksten, zodat je al snel kan meezingen met de vrolijke liedjes. Vooraan in het boek vind je nog een grappige presentatie van alle personages. Een leuke voorbereiding op het verhaal.
Alweer een vrolijke aanrader voor alle liefhebbers!

 

Mik Ghys
januari 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 februari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013