· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het monster van Lago Lago

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 117

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789077826768

 Uitgever:

 Bakermat / Lannoo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Link i.s.m. Traduco

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Il mostro di Lago Lago / Una truffa coi baffi

 AVI:

 9

 Thema’s:

 detective

 Prijs: €

 9,95

 

 

Dit boek bevat twee verhalen van Geronimo Stilton die in de reeks ‘Mini Mysterie’ verschenen.
Het eerste verhaal neemt je mee naar een mysterieus meer. Wanneer op de televisie wordt gemeld dat er een monster is opgedoken in Lago Lago, kan de beroemde uitgever Geronimo Stilton niets anders doen dan ter plekke gaan kijken wat er aan de hand is. Net als alle andere persmensen van het eiland. Zijn rivale Ratja Ratmuis heeft het monster gezien en er een foto van gemaakt. Maar Geronimo ontdekt al snel dat er bedrog in het spel is. Na wat onderzoek komt de waarheid aan het licht.
Het tweede verhaal gaat over een misdadig plan om snel rijk te worden. Langs alle kanten wordt Geronimo Stilton benaderd om een bezoek te brengen aan het nieuwe winkelcentrum. Hij mag er een gratis koptelefoon afhalen, die hij net als alle andere bezoekers onmiddellijk opzet. Samen met zijn neefje Benjamin laadt hij zijn winkelkarretje vol en komt thuis met een hoop overbodige dingen. Dit verschijnsel zet hem aan het denken en brengt hem naar professor Volt, die hem bevestigt dat er bedrog in het spel is. Samen met de professor zal Geronimo de bedriegers ontmaskeren.

Deze twee vlotte en spannende detectiveverhalen maken van Geronimo Stilton een uitstekende detective. De verhalen lezen vlot en worden af en toe onderbroken door een aanwijzing voor de lezer, zodat die zelf ook zijn detectiveneus kan gebruiken. De vele illustraties helpen ook om het mysterie op te lossen. Na de verhalen worden de verschillende aanwijzingen nog eens overlopen, zodat je kan controleren of je een goede speurneus bent.
Wie de originele uitgaven in zijn bezit heeft, zal merken dat de verhalen lichtjes aangepast zijn. Er werd een groter lettertype gebruikt en tekst is herwerkt. Er zijn ook minder illustraties dan in de originele boekjes, wat wel jammer is want de illustraties spelen een belangrijke rol in het avontuur en het oplossen van het mysterie. Ze verhogen ook het humoristische karakter van deze boekjes.
Dit nieuwe deel in de reeks van Geronimo Stilton is dus recyclage van verhalen uit een nevenreeks, maar het past toch bij de rest van de reeks.

 

Mik Ghys
december 2012 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 januari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013