· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Elfenblauw – De Banneling

 Reeks:

 Elfenblauw

 Auteur:

 Johan Vandevelde

 Aantal blz.

 392

 Illustrator:

 (omslag) Annemieke Groenhuijzen

 ISBN:

 9789059328990

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, andere wereld, strijd

 Prijs: €

 19,95

 

 

In de mythische parallelle wereld Zuid-Sepira moeten Sander en zijn vrienden trachten de omliggende volkeren te verenigen om het oprukkende leger van Lystar te stoppen. Die wil echter alle andere volkeren onderwerpen en heeft daarvoor een gigantisch en quasi onoverwinnelijk leger op de been gebracht. Het wordt een race tegen de tijd.

Dit verhaal is het vervolg op ‘De vallei van de goden’ en ‘Het juweel van Silmaris’. Beiden goed voor een KJV-overwinning. In deze verhalen komt Sander vanuit de hedendaagse wereld terecht in een wereld vol magie en mythische wezens. In dit derde deel zwermen de vrienden uit om hulp te zoeken tegen het leger van de duistere Lystar. Het verhaal draait voornamelijk rond de avonturen die de verschillende personages meemaken en het uiteindelijke gevecht om de hoofdstad.
De alwetende auteur volgt de verschillende personages in hun zoektocht naar steun en beschrijft daarin alle avonturen en gevaren die hen overkomen. Het zijn allemaal heldhaftige personages die het hart op de juiste plaats hebben en zich inzetten voor het Goede en ten strijde trekken tegen het Kwade. De strijd om de hoofdstad lijkt op de strijd die in ‘In de Ban van de Ring’ wordt gevoerd tegen de duistere machten die daar heersen.
Het verhaal leest erg vlot en de gebeurtenissen en actieterreinen worden goed beschreven. Echter zijn ook ditmaal hier en daar fouten blijven staan die enige ergernis oproepen bij de aandachtige lezer.
Het verhaal is nog niet ten einde en het is nu wachten op het volgende deel van deze reeks. Goed voor heel wat uren ontspannende spanning.

 

Pol Van Damme
november 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012