· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Duivelsstrijd

 Reeks:

 

 Auteur:

 Wendy Stroobant

 Aantal blz.

 167

 Illustrator:

 (omslag)Eliza Lazo de Valdez

 ISBN:

 9789059084575

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 Gothic novel, spanning, weerwolven, liefde

 Prijs: €

 15,95

 

 

17de eeuw. De zestienjarige Dorothea is uit het weeshuis gehaald door haar oom, bisschop Hemelsoet. Ze moet haar oom helpen in het huis waar hij verblijft in afwachting van de heilige stoet die binnenkort uitgaat. Wat niemand weet is dat Dorothea haar oom elke nacht moet opsluiten in de kelder.
Lieven is de zoon van de beul, door niemand graag gezien. Hij woont met zijn vader en grootvader buiten de stad. Elke nacht gaat hij op jacht naar de weerwolf die al verschillende slachtoffers heeft gemaakt. Op een nacht botst hij op Dorothea. Wat doet zij daar? Heeft zij iets met de moorden te maken?

Deze auteur zoekt haar verhaalideeën in een verleden waarin het nodige bijgeloof mensen tot vreemde dingen aanzet. Deze keer is het een mysterie dat als een vloek over de stad waart en met de komst van de heilige stoet ook herinneringen oproept aan een gruwelijk verleden.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Dorothea en van Lieven. Beiden zijn buitenbeentjes in de toenmalige maatschappij en toch wordt hun lot met elkaar verbonden. De auteur slaagt erin om de lezer geboeid te houden en het mysterie tot het einde geheim te houden. Door telkens van vertelstandpunt te wisselen krijgt de lezer kleine stukjes informatie bij elkaar om zo het hele plaatje te kunnen samenstellen. Het slot – de ‘finale’ – komt helaas niet helemaal geloofwaardig over en doet afbreuk aan de rest van het verhaal. Dat is wel jammer voor het uitgekiende verhaal dat de auteur heeft bedacht.
Het verhaal kreeg als label ‘Gothic Novel’ omdat het zich afspeelt in een eerder middeleeuwse omgeving, er enige romantiek inzit en het een griezelelement bevat.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier. Maar minder sterk dan vorige verhalen van deze auteur.

 

Pol Van Damme
november 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 november, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012