· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Heaven can wait – Jagers

 Reeks:

 Heaven can wait

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 287

 Illustrator:

 (omslag) Klaas Demeulemeester

 ISBN:

 9789059328815

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 leven na de dood, liefde, avontuur, macht

 Prijs: €

 15,95

 

 

Om Valdert te kunnen vinden in het derde kwadrant, ontvoeren de wachters Anjelka en brengen haar naar het Niemandsland. De wachters aldaar hebben echter andere plannen met Anjelka. Als Valdert Anjelka terugvindt, rest hen maar één mogelijke uitweg: het vierde kwadrant.

Dit verhaal is het vervolg op ‘Heaven can wait – reizigers’. Het is niet mogelijk het tweede deel afzonderlijk te lezen zonder erg veel van het verhaal te missen. Een aantal elementen zullen zelfs onduidelijk zijn – al zijn er korte herhalingen over bepaalde zaken – en het inleven in het verhaal bemoeilijken. Na het eerste deel is de lezer helemaal mee met de wereld die de auteur gecreëerd heeft en kan hij/zij zich dus moeiteloos inleven in dit deel. Dat heeft als voordeel dat dit de geloofwaardigheid enorm verhoogt. De lezer vraagt zich niet meer af of dit nu wel kan of niet en daardoor gaat alle aandacht naar de actie. En actie is er! Het verhaal heeft bijzonder veel vaart en de acties volgen elkaar in snel tempo op. De auteur vertelt het verhaal doorheen verschillende personages als alwetende schrijver en wordt niet beperkt tot het standpunt van Valdert of Anjelka. Het verhaal wordt eveneens verteld vanuit het standpunt van andere personages uit alle andere kwadranten. Wat wel doorheen het hele verhaal sterk aanwezig is, is de onvoorwaardelijke en bijzonder sterke liefdesband tussen Valdert en Anjelka. Beiden willen er alles aan doen om bij elkaar te zijn of elkaar te steunen. Valdert-Christopher gaat tot de ultieme inzet om zijn geliefde te redden.
Hoewel het verhaal in dit tweede deel afgerond is, blijft de lezer nog met een aantal vragen achter, zoals ‘Hoe moet het nu verder?’
Een bijzonder sterk tweede deel van dit tweeluik. Beslist de moeite waard!

 

Pol Van Damme
oktober 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 oktober, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012