· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De ontdekking van de sterren

 Reeks:

 De ontdekking van …

 Auteur:

 Govert Schilling

 Aantal blz.

 92

 Illustrator:

 Diverse fotografen en illustratoren

 ISBN:

 9789048813421

 Uitgever:

 Moon

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 sterren, heelal

 Prijs: €

 15,95

 

 

In een veertigtal korte, dubbele-pagina hoofdstukken legt de auteur uit wat sterren zijn, welke soorten sterren er zijn, hoe ze ontstaan, hoe ze ‘leven’, hoe ze ook ‘sterven’, waar ze zich bevinden, hoe de mensen ze onthouden door de sterrenbeelden, waar wij ons bevinden in de Melkweg, hoe het heelal er uitziet en nog veel meer.

Net zoals in de vorige delen – ‘De ontdekking van de maan’ en ‘De ontdekking van de planeten’ – legt de auteur in een zeer begrijpelijke taal en met gebruik van voorstelbare vergelijkingen de informatie over de sterren uit . Moeilijke begrippen en astronomische afstanden worden op deze manier voor de jonge lezer heel herkenbaar en bevatbaar.
De informatie wordt aangevuld met heel wat illustraties en foto’s die het geheel luchtig houden en dikwijls verwijzen naar die eenvoudige vergelijkingen. Dat maakt de informatie bijzonder aantrekkelijk en begrijpbaar voor jonge lezers. En net zoals in de vorige delen weet de auteur beslist ook volwassen lezers aan te spreken. Ook is het boek erg bruikbaar voor een schoolwerk of spreekbeurt.
Een boeiend boek met veel informatie op een erg bevattelijke manier verwoord!

 

Pol Van Damme
augustus 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 augustus, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012