· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Moord bij kaartlicht

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hilde E. Gerard

 Aantal blz.

 155

 Illustrator:

 (omslag) Bart Luijten

 ISBN:

 9789059084384

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 speelkaarten, moord, stiefgezin, detective

 Prijs: €

 16,50

 

 

Als Steve bij zijn moeder gaat logeren in Turnhout verwacht hij een saaie vakantie. Maar als hij zijn stiefzusje Mora moet ophalen na een workshop, blijkt zij daar zelfs niet geweest te zijn. Toch vindt Steve een aanwijzing dat Mora daar wel degelijk geweest is. Zijn moeder neemt de verdwijning niet zo ernstig, Mora loopt wel vaker weg. Toch gaat Steve op onderzoek uit. Hij vindt nog een aanwijzing, in de hand van een vermoorde man! Een spannende zoektocht begint.

Dit detectiveverhaal speelt zich bijna volledig af binnen het tijdsbestek van één namiddag en avond in de stad Turnhout. Het is een klassiek detectiveverhaal waarbij Steve telkens elementen vindt die hem dichter bij de oplossing brengen. De lezer valt eerst midden in het verhaal binnen; waarna er even wordt teruggespoeld naar wat vooraf ging, zodat de setting voor het verhaal klopt.
De spanning in het verhaal wordt ook zo opgebouwd dat in de finale alle puzzelstukjes in elkaar passen en het mysterie opgelost is.
Het verhaal leest vlot en houdt de lezer geboeid. Naast het speurwerk van Steve zit er ook nog een klein romantisch kantje aan het verhaal.
Een verhaal dat de lezer enkele uren aangenaam leesplezier verschaft zonder diepere bedoelingen.

 

Pol Van Damme
juni 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 augustus, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012