· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Paarden

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Juliet Clutton-Brock

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789089417589

 Uitgever:

 Memphis Belle

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy Brugmans

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Eyewitness Guides, Horse

 AVI:

 9

 Thema’s:

 paarden, informatief

 Prijs: €

 12,95

 

 

Dit informatieve boek in de gekende Ooggetuigen-reeks vertelt, beschrijft en toont alles over paarden:  tot welke familie ze behoren, de evolutie van paarden, hun verre voorvaderen, hun skelet,  hun zintuigen en gedrag, hun hoeven en hoefijzers.
Ook over zebra’s, wilde ezels, paarden in de geschiedenis (ridders, reizen in de middeleeuwen) kom je meer te weten en hoe paarden naar Amerika kwamen. De lezer krijgt de verschillende paardenrassen over de hele wereld te zien.
De pagina’s zijn duidelijk gestructureerd: telkens een dubbele pagina per hoofdstuk waarbij in een groter lettertype een algemene, inleidende tekst onder de titel staat. Bij de verschillende illustraties (voornamelijk foto’s) staan steeds toelichtingen en gedetailleerde verduidelijkingen. Achteraan in het boek vind je interessante wist-je-datjes en hoe je rassen kan herkennen, een handige verklarende woordenlijst, een register en interessante evenementen en musea (zowel in Nederland als in België).
Kortom, een volledig, rijk geïllustreerd, boeiend en overzichtelijk informatief boek over een edel dier, dat niet alleen paardenliefhebbers zal bekoren maar iedereen die van paarden houdt.

 

Hilde Umans
juni 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 juni, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012