· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Stad van glas

 Reeks:

 Kronieken van de onderwereld

 Auteur:

 Cassandra Clare

 Aantal blz.

 494

 Illustrator:

 (omslag) Cliff Nielsen

 ISBN:

 9789044329131

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2012

 Vertaler uit…:

 Engels: Elsbeth Witt

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 The Mortal Instruments – City of Glass

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 bovennatuurlijke wezens, avontuur, liefde

 Prijs: €

 18,95

 

 

Om haar moeder te redden moet Clary naar de Stad van Glas waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. Haar broer Jace wil niet dat ze gaat, want hij vreest dat de Kloof – de leiders van de Schaduwjagers – haar bijzondere krachten zullen willen misbruiken voor hun eigen doelen. Ondertussen wil haar vader Valentine de stad overnemen en een nieuwe wereldorde scheppen. Om hem te verslaan heeft ze hulp nodig. Die krijgt ze van de mysterieuze Sebastian. Hij roept echter tegenstrijdige gevoelens bij haar op.

Dit is het derde deel van de reeks ‘Kronieken van de onderwereld’. Werd in het tweede deel – Stad van Vuur – voornamelijk gefocust op de onderlinge relaties tussen de verschillende personages, dan heeft de actie in dit derde deel duidelijk de overhand, hoewel de onderlinge relaties erg belangrijk blijven en fundamenteel zijn voor de coherentie in het verhaal.
Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het standpunt van Clary en soms vanuit het standpunt van Jace door een alwetend auteur.
Clary krijgt nauwelijks de tijd om adem te halen in dit erg spannende verhaal dat als een sneltrein voortraast. Het verhaal is opgebouwd rond de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, tussen absolute macht en samenwerking, tussen vooroordelen en vertrouwen, tussen eigenbelang en het algemeen belang …
Het verhaal is een vervolg op de twee eerste delen en zal moeilijk te volgen zijn als de vorige delen niet gelezen werden.
De personages zijn ondertussen gekend en beschreven en evolueren verder gedurende dit verhaal. Het zijn allemaal erg sterke personages, met heel wat diepgang beschreven, en ze hebben elk hun specifieke eigenheid. Hun bijzondere gaven en mogelijkheden komen realistisch en geloofwaardig over. De lezer krijgt niet het gevoel dat hij in een totaal onbekende wereld vertoeft, ondanks demonen en vreemde rituelen en gebeurtenissen.
Een boek dat de lezer in de ban houdt tot de laatste bladzijde. Een aanrader!

 

Pol Van Damme
mei 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 mei, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012